Utställningar
- Start
- Galleraget
- Utställningar
Missa inte våra utställningar i Galleraget
Presentation om varje utställande konstnär mailas ut ca 1 vecka innan utställningen. Vill ni vara med på utskicket, eller anmäla intresse för att ställa ut, så meddela detta till galleraget@alvikstorpet.se
OBS att dessa våra marknadsföringsutskick sänds via mailchimp vilket ert mailprogram ev kan sortera till skräppost beroende på hur det är inställt.
De flesta utställare har vernissage på lördagen och ställer ut t.o.m torsdagen, antingen i veckan därpå eller t.o.m två veckor efter vernissage.
(Bilden intill är fotograferad av Camilla Tengvall, den visar hennes utställning i Galleraget från nov-20)
Öppettider om inget annat anges:
Lör-sön: 12-15
Mån-Tis: 10-14 + 16-20
Ons: 10-12 + 16-18
Tors-Fre: 10-14
Kommande utställningar, läggs upp efterhand:
“Färgmöten”, i akvarell, tusch och akryl. Min första akvarell målades på Lärarhögskolan för 40 år...
Fascineras med hösten (English is found below) För andra gången ställer jag ut huvudbonader i...
Koltekningen på papper till höger är gjord av Fanny Graven. Porträttet nedan är målat av...
Vedin art och inspirativ målning Liv och rörelse Livet här på jorden är i ständig...
Hans-Olof har en bakgrund som kustjägarbefäl KA1. Bytte inriktning och studerade fyra år på Konstindustriskolan,...
Magnus har fotograferat sedan 2004 och har utvecklat ett intresse för att dokumentera händelser i...
Vårens utställare 2024 var;
Att måla är min mindfulness. Där är jag fri i mina tankar. Jag gillar det enkla och semiabstrakta där man som betraktare kan tolka och...
Konstutövning i relief, skulpturer, kork o lera, samt målningar i olja och akvarell.
...Mitt måleri utövar jag parallet med mitt dagliga arbete som fysioterapeut. Målerit är en viktig del i mitt liv där jag får utrymme att experimentera...
Två unika konstnärskollegor som uttrycker sin kreativitet genom olja och akryl på duk. Maude en självlärd begåvning som utvecklat en speciell stil och teknik med...
Med hjälp av kurser och att studera andra akvarellisters teknik har jag utvecklat min förmåga att måla akvareller. Min målsättning har alltid varit att försöka...
I denna utställning får besökaren möta några fåglar, men också blommor, naturmotiv, byggnader och abstrakta målningar.I Ulrikas abstrakta måleri kan man se något föreställande som...
Tidigt inspirerades jag av min farmor som målade tavlor på landsbygden i Kungälv. Min första tavla målade jag 1974. När jag år 1984 flyttade till...
Jag skapar framför allt realistiska motiv i olja och akryl och målar även en del akvareller. Eftersom djur ligger mig varmt om hjärtat målar jag...
Utställningen består av tavlor med blandade motiv men gemensamt för de alla är deras friska och kraftfulla färger. Mina tavlor smälter inte in. De sticker ut,...
Utställningar från 2023 och tidigare
Höstens utställare, 2023
16 – 21 september GUNILLA LINDMAN
”PASSION IN STRUCTURE”
Akryl/Mixed mediaI mitt intuitiva skapande utgår jag från att processen leder mig framåt. Jag utforskar och blandar olika material och tycker att ytan är intressant. Finner inspiration i det slitna /patinerade tingen. På senare tid använder jag mer struktur vilket är spännande. Jag ser kreativiteten som en viktig del av livet.
24 sept – 5 oktober ROSA HOROWITZ
”HUSET PÅ ÖNSKERINGSVÄGEN”
Välkommen att titta in i min barndomsvärld och se hur vi levde på 1930 – 40-talet.
Jag har i små lådor gestaltat mina upplevelser av livet i huset på Önskeringsvägen i Smedslätten, Bromma.
Det blir även akvareller och andra figurer i papiermaché.
7 – 18 oktober INGER LAVESSON
”ATT VÄVA – 50 ÅR AV KÄRLEK”
Naturen har varit den största inspirationskällan i mina bildvävar. För att få färger mer nyanserade och harmoniska har jag växtfärgat garnerna med alkottar, stenlav, lökskal, björklöv mm. Ibland spinner jag själv garnerna för att få mer struktur. I en del vävar har jag haft tagel, torkade växter som lin, vass, papyrus mm. Genom att blanda olika kvaliteter och färger får jag en känsla av att ”måla” med garnerna.
20 okt – 2 nov NINA LINDER
”BROMMAHUS OCH ROSLAGSSTUGOR”
Jag har målat mycket i mitt liv och även gått i målarskolor som Medborgarskolans konstskola och Gerlesborgsskolan. Jag målade länge i olja men på senare år har jag upptäckt akvarellens många möjligheter! Jag är nybliven pensionär nu och njuter av att ha mer tid att måla! Jag bor i Bromma och har målat flera gamla villor som ligger här.
Mitt instagramkonto finns på linder.nina
4 – 9 nov EVA NYSÄTER
”BLOMMOR och ANSIKTEN”
Jag har alltid älskat färg. Jag började med att batikfärga kläder som tonåring, fortsatte med att växtfärga garner, sticka tröjor och gick sedan över till att väva. Sen när jag fick barn tog vävningen för lång tid, så då gick började jag måla istället. Akryl, akvarell och tusch.
11 – 16 nov ADRIAN FRANK
”TRÄARBETEN”
För 4,5 år sedan började jag med min hobby- och fritidssysselsättning. Intresset startade efter en tredagarskurs i Nyköping. Med hjälp av en svarv och olika verktyg har jag skapat kreativa objekt. Mina alster består av skålar och askar i olika former och storlekar. Dessutom har jag även skapat olika typer av prydnadsföremål. Ofta är det träets struktur som bestämmer hur det svarvade föremålet till slut kommer att se ut. Även min syster Agnes kommer att ha några av sina vävobjekt att titta på.
17 – 29 nov ELAINE HILLERSTRÖM
”STARKA KVINNOR”
En unik och färgstark utställning med Starka kvinnor från hela landet och världen. Varje kvinna har vänt mycket tuffa erfarenheter genom livet till något bra eller bättre. De är där för att inspirera och motivera. En kvinnas inre styrka manifesterat i den universella kraften och dess lysande stjärna kommuniceras tydligt på ett unikt och fascinerande sätt i denna utställning så som aldrig tidigare gjorts. Elaine är först ut i Sverige med att göra detta.
Länk till mer information och bilder.
2 – 7 december STEFAN UDDHOLM
”KERAMIK FIGURER”
Man kan välja att se mina figurer som rent utsmyckande, sällskapliga eller komiska. Man kan också ge dom ett symboliskt värde som sträcker sig lite längre in i fantasin. Hur jag själv resonerat och vad som varit motorn i skapandet berättar jag lite mer om på utställningen.
Min förhoppning är att du som besökare finner en stunds glädje och ro på den här utställningen, kanske träffar du en ny vän som du vill ta med dig hem.
Jag finns på Instagram under namnet: sud_keramik.
.
Våren 2023 visade följande sina konstverk i Galleraget:
4 – 9 februari ALEXANDRA EIGER
”OMSTART”
Oavsett livets motgångar kan man alltid starta om.
Starta om och hitta nya vägar, stanna upp och njuta av stunden.
10 – 16 februari TRE FOTOGRAFER
Händelser, konst, växter, insekter, glada människor.
Lörd. 12-18, sönd 11-16, månd 16-19, tisd 11-19, onsd 11-19, torsd 16-18. Välkomna!
11 – 16 mars ATELJE´ X
BROMMA FOLKHÖGSKOLA.
1 – 13 april YVONNE ABELIN
ABSTRAKT ATTRAKTION
Född i Spånga och uppvuxen i Vällingby.
Tidigt inspirerades jag av min farmor som målade tavlor på landsbygden i Kungälv. Min första tavla målade jag 1974. När jag år 1984 flyttade till USA började jag studera konst på Universitetet i New Haven. Där studerade jag bland annat konsthistoria, indiansk korgvävning, keramik, skulptering, silkscreen, fotografi och målning i olika medier. Ofta målar jag utifrån mina tankar och känslor där färg och symboler ger uttryck för det jag känner. När jag påbörjar en målning har jag en idé som hela tiden utvecklas så att resultatet i slutändan blir någonting helt annat än det jag från början föreställt mig. Arbetsprocessen skulle kunna beskrivas som att lägga ett pussel med form och färg tills bitarna passar in och pusslet blir klart.
Jag vill att betraktaren använder egen fantasi och känsla vid tolkandet av mina målningar, som då gör den till sin egen. Vanligtvis målar jag abstrakt där fantasin får flöda fritt.
I denna utställning visar jag färgglada och glittrande originalverk i akryl och mixedmedia målade på canvas.
Öppet alla dagar: 11-16
Enskilda visningar för konst och kulturföreningar kan bokas på andra tider än ovan. Kontakta Yvonne på ctusa_6@hotmail.com
15 – 20 april CAMILLA TENGVALL
LOVE BUG 3.5
Kanske är det en hyllning till insekterna – de minsta och oumbärliga. Vi behandlar dem tufft och irriterar oss ofta på dem, samtidigt som vi riskerar en ekologisk katastrof om vi inte inser deras värde. Ingen Love bug är den andra lik. Det är hennes hyllning till allas lika värde och vikten av mångfald.
Det är tredje gången Camilla ställer ut på Galleraget. Första gången 2002 ”Från olja till potatis”. Andra gången 2020 ”Love bug 2.0”.
22 – 27 april FRIDA THORSELL
Wild Expressions
Jag målar, tecknar och skulpterar även en del i papier maché. Jag håller fortfarande på att hitta min personliga stil så just nu är det jag gör lite spretigt rent stilmässigt men det mesta jag skapar kretsar kring djur och ffa tycker jag om att avbilda vilda kattdjur.
Uppdateringar om utställningen hittar du här:
https://facebook.com/events/893978691905041
Min konst kan ni se på instagram under namnet the_artsy_vet.
29 april – 4 maj HENRIK FRICH
Fågeln, fisken, masken och månen
Jag använder arkitektoniska termer som sektion och plan när jag utvecklar mina naturskildringar. Element från naturen dissekeras och sätts ihop på nya sätt. Den nära omgivning som gräs, jord och löv är sammansatta med större element som himmel, hav och måne. Jag ser mitt arbete som en samling intryck. Olika skärningar av ett landskap placerade bredvid och ovanpå varandra.
Jag hittar många svar genom att titta på bilder, men ännu fler frågor. Det är därför jag gillar att titta på dem. För mig öppnar intressanta konstverk dörrar till nya världar. Som när små små streck eller prickar börjar bilda en horisont, ett träd eller berg. När det abstrakta börjar röra sig mot något som betraktaren har sett eller upplevt innan.
6 – 11 maj
INGRID STENBECK
Barndomshemmet, Mönster och Intryck
Ingrid började sin konstnärliga utbildning på Konstfack och Teckningslärarinstitutet 1975-1977 och har sedan dess fortsatt med konst både inom måleri och textil. Ingrid började dock rita, måla och handarbeta redan som barn. Hon har sedan dess både målat och vävt, gjort porträtt och arbetat med friluftsmåleri. Ingrid fascineras av att kombinera olika färger och mönster – möjligheterna är oändliga. Ateljén har hon i hemmet i lägenheten i Sundbyberg och väver gör hon tillsammans med trettio andra väventusiaster i föreningen Vävstugan Solna där hon tillbringar mycket tid.
Vernissage lördag 12-16. Sö 12-16. Må-ti 10-14 + 16-20. On 10-12 + 16-18. To 10-14.
13 – 18 maj
MAUD OSSMARK
Lite galet med roligt
Maude Ossmark heter jag och jag återkommer i år igen med min utställning ”lite galet men roligt”. Jag målar i olja på linneduk, är självlärd och har ritat och målat så länge jag kan minnas. Jag målar inte vackra blommor eller annat från naturen, dom är vackras i sin rätta miljö. Dom flesta av mina målningar är det mycket humor i, vilket jag gillar men det finns annat också.
Ni ser mig på Galleraget vid Alvikstorpet den 13-18 maj mellan 11-17
Välkomna till ”lite galet men roligt”
20 – 25 maj MONIKA REGNFORS SJÖRÉN
Mellan himmel och jord
Att låta saker bli till. Att låta bilder komma, att vara en del av det skapande flöde som format världen.
Att måla är att släppa taget, avstå från att kontrollera, vara helt närvarande och låta en bild bli till.
Det är det absolut roligaste som finns!
Jag målar i akvarell och olja. Mest djur och natur, vilket finns gott om i Bromma med räv och rådjur på tomten.
Tidigare utställningar:
Stenungssund: 1993, 2001
Galleri Tu: 2010
Danderyd: 2019
Mera bilder finns på Instagram: monika.regnfors.sjoren
27 maj – 1 juni ANN-MARIE BÄCK
Tid att njuta
7 – 11 juni SUSANNE GREIFF
Minnen av ögonblick
Min konst visar en känsla, ett minne eller ett ögonblick av en dröm. Måleriet har alltid funnits med mig och min första tavla som en konstälskare var intresserad av var en teckning jag ritade i 15 årsåldern.
Höstens utställare 2022:
3 – 8 sept KATARINA HJÄRN
”Ögonblick i färg”
Jag inspireras av naturens kraft, ljus och magi, havet, grönskan och mötet med människor.
En känsla som blir färg på duk och en tillhörande text till varje målning.
Jag målar i akryl med olika verktyg; palettkniv, pensel, skrapor, tyg och jag använder händerna för att applicera färg. Lager på lager med färg eller tunnare utspädd för med en känsla mer likt akvarell.
17 – 22 sept RASMUS DEGERMAN
I mina gubbar skildras min inre galenskap. De uttrycker längtan, saknad och ensamhet. De är alla olika jag av mig.
.
.
24 – 29/9 MAGNUS HAMMARBERG
Stockholm, som jag är uppvuxen i, har så många olika skepnader som jag vill, har och kommer fortsätta att dokumentera.
Välkomna att se Stockholm ur mitt perspektiv!
29/10 – 3/11 MARIA FRIBERG WILHENBORG
Jag har alltid älskat att måla och teckna, som vi gjorde mycket i min familj under uppväxten. Älskade bl a att målla Kalle Anka och hans familj Jag har sedan också gått många kurser i målning och teckning. Jag har varit i Paris många gånger och har där inspirerats av impressionisterna och Även det som hänt i mitt liv. Jag har även inspirerats av hav och skärgården, där jag vistats mycket.
5 – 10/11 ÅSA LINDGREN
LJUS, FÄRG OCH FLÖDE
Mina första akvarellförsök gjorde på Gotland på somrarna vid havet. Jag har sedan dess utvecklat mitt måleri och målar nu både föreställande och abstrakta bilder. Ett favoritmotiv på senare tid har blivit porträtt där likheten med personen jag målar är underordnad.
12 – 17/11 KAJSA HEDBERG LINDSTRÖM
Färg- och dalbana
Jag målar huvudsakligen av lust och nyfikenhet. Man kan utforska färgerna, olika strukturer eller så kan man utforska inåt. Man kan tänja gränserna och lämna sin komfortzon. Eller gå tillbaka till den med lite nya idéer och inslag. Konst är gränslöst och jag älskar det.
19 – 24/11 WOLFGANG DIETRICH
Förutom att utveckla min teknik genom att måla vanliga motiv som landskap, blommor, fåglar och stilleben har jag på senare år fångats av motiv som kännetecknas av förgänglighet. Ofta ser motiven inte speciellt vackra ut men har en inneboende dramaturgi. Genom att bl.a. förenkla försöker jag få fram det vackra i motiven som t.ex. kan vara skeppsvrak eller övergivna fabrikers rörsystem. Det är glädjande att mina tolkningar uppskattats på jurybedömda utställningar som t.ex. Väsby Konsthalls Akvarellsalong 2021 och Nordiska Akvarellsällskapets utställning Nordisk Akvarell 2022.
26/11 – 8/12
JULMARKNAD
VERNISSAGE 26/11 kl 11:00
Konstnärer verksamma i Alvikstorpets konstverkstad visar och saluför alster.
Klicka här för mer Info och bilder
10 – 22/12 ALVIKSTORPETS BARN-UNDOMSGRUPP
Onsdagar och torsdagar har vi barn-och ungdomar som skapar i keramik. De är så stolta och nöjda för vad de skapar och vill gärna visa upp det för er!
Därmed är höstens utställningsperiod avslutad och ny startar i slutet av januari.
Vårens utställare 2022
21/5 – 2/6 KERAMIKER I ALVIKSTORPET
Made by hand in Alvikstorpet land
15 kreativa keramiker verksamma i Alvikstorpets Konstverkstad går samman och gör en utställning av keramiska alster, både bruksföremål och skulpturer.
7 – 12/5 GABRIELLE VAN DER WAL & SIMONE HALLIN
Serier
Gabrielle & Simone, två konstnärer som tecknar serier om vardagen och andra självupplevda händelser. De är dessutom mor och dotter, som har tacklat många motgångar tillsammans. I deras kommande utställning fokuserar de bl a på hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa och hur det är att vara anhörig mamma. Illustrationerna är enkla, uttrycksfulla och med tänkvärda budskap.
30/4 – 5/5 MAUDE OSSMARK
Lite galet men roligt
Jag är en självlärd målarkluddare som gör lite annorlunda tavlor i olja på linneduk, jag vet egentligen om dom är så annorlunda… du får kolla och se.
9 – 21/4 LARS HJELM
Rostiga stilleben
Med detta tema har jag försökt återge gammaldags miljöer med inslag av objekt och fragment som berättar om en tid som var långt innan nuet och som på ett märkligt sätt banat väg till det samhälle vi lever i idag!
Hälsningar i kol och blyerts, /Lars
26/3 – 7/4 JOSEFINE SCHWAMBERG
PEOPLE and PIECES
Josefines 3:e utställning i Galleraget.
Alltid lika överraskande intressant och välbesökt.
19 – 24/2 ATELJÉ X
Vårutställning
Skulptur – Keramik – Textil
11 elever från Bromma Folkhögskolas konstprogram ”Ateljé X”, välkomnar er!
29/1 – 2/2 LARS JOHAN BERG
En viktig del av mitt liv
Med en mor som utbildat sig på Konstfack (så) fanns det i min barndom alltid tillgång till material och – inte minst – vägledning och uppmuntran. Jag började med teckning och målning och breddade så småningom mitt skapande till både skulptur, grafik och kroki.
Visning: Lörd 14-20, sö 13-17, må-ti-on 17.20 Välkomna!
.
Hösten 2021 gästades vi av följande konstnärer:
28/8 – 2/9 KATARINA HJÄRN
Färgstänk & penseldrag
I mitt måleri vill jag skapa en känsla och motiv i det abstrakta som berör och väcker nyfikenhet hos betraktaren att vilja upptäcka och se mer.
Jag inspireras av naturens kraft, ljus och magi, havet, grönskan och mötet med människor. Inget är exakt eller likt verkligheten. En känsla som blir färg på en duk och tillhörande text till varje målning.
Teknik: akryl med blandteknik på uppspänd canvasduk med kilram. Flera målningar finns även som fine art print och posters. Följa med på min måleriresa på Instagram och facebook @katarinaskonst , @Art by Katarina Hjärn
Öppettider: lö-sö 12-16, må-ti 16-20, on 15-20, to 15-18
4 – 9/9 KARIN OLOFSDOTTER HALL
Lite slitet, lite trasigt eller en spegling som bara finns en gång. Mitt närområde, som är Birkastan och Karlbergskanalen, har varit mina favoritområden. Jag har också vistats en del i Färila, vilket har resulterat i en serie bilder från Sånghussjön. Kort sagt, en blandning av motiv som har fångat mitt bildseende.
10 – 16/9 MATILDA HULTGREN
Med intensiva färgupplevelser vill jag återskapa sekunder av absolut närvaro. Jag drivs av färgernas samspel och vill skapa målningar med rörelse och riktning.
18 – 23/9 TOMAS DEGEN
Skål – alla vänner!
Träsnidaren gör comeback i Galleraget! Dessutom med möjlighet för besökarna att prova på snideri, i ett tält utanför utställningslokalen.
25 – 30/9 ULLA LJUNGBERG
Glädje
Stark konstnärsprofil på Mälaröarna.
Har under ”Coronaåret” målat nonfigurativ konst.
Känner att jag vill sprida färg och glädje igen!
2 – 7/10 GUNILLA LEHMAN
Förgänglighet och förbindelser
Sceentryck, serigrafi, är den teknik som passar mig att arbeta i för att kommunicera mina idéer. Där kan jag arbeta direkt och spontant. Mer måleriskt. Akryl och akvarell återkommer jag till i mitt måleri och inte sällan blandar jag olika tekniker för att nå fram till det som jag vill uttrycka.
15 – 21/10 LINA TSUTSUMI
Elements
Min inspiration kommer från naturen och dem asiatiska kvinnorna representerar en del av mig som halv japanska. I mina verk använder jag mig mest av akvarell, akryl och akrylpennor. Det som ger en extra detalj i mina verk är att jag använder mig av origami papper för att få till den asiatiska ”touchen”.
Jag vill att betraktaren kommer in till min värld, där man får drömma sig bort och känna sig fri.
I denna utställning har jag inspirerats av dem fyra elementen – vatten, jord, eld och luft.
I mitt måleri utgår jag ofta från bilder/foton för att utifrån dessa skapa något nytt och eget i uttryck, färg och dimension. Jag målar främst i olja och inspireras ofta av olika miljöer, natur och människor/relationer samt djur.
Mina senaste målningar har teman som: frihet, andlighet, kärlek och nya konstruktioner.
13 – 25/11 KATARINA DE VILLE
Originella Original
Konstexamen från både Stockholms Universitet och Konstfack. Målar helst med akryl, sprayfärg samt mixed media. Katarina arbetar gärna fram en textur i sina verk, konst skall inte bara betraktas utan även kännas på, varje tavla är unik i färg och textur, och hennes sätt att arbeta fram dessa verk gör att varje tavla är levande.
27/11 – 8/12 MARIETTE HELLGREN
Leran min lärare
Leran har varit min följeslagare, leran har givit mig glädje, lust och och inspiration och en fantastisk närvaro i nuet.
Leran visar också när du har för bråttom och blir stressad, om du är alltför resultatinriktad och hur fri du är i ditt skapande.
.
Våren 2021:
27/2 – 11/3 TINA THAGESSON
LJUS OCH SKUGGA
Jag vill att mina bilder ska förmedla glädje och vara fulla av liv. Varje bild ska berätta en historia. I kontrast till ett stilleben, ska det finnas en gnutta av liv, gärna något litet djur… Och jag vill att betraktaren ska fyllas av glädje över livets småttigheter. Djupet ska vara sådär lagom djupt, utan risk för att dras ner under ytan. En och annan underfundighet ska vara kryddan i mina bilder. Jag vill teckna en ljus bild av vår värld!
Konstnärspresentation Tina Thagesson 210118
(klicka på länken)
20/3 – 25/3 MIA WAHLBERG
STÄMNINGSBILDER
Akvareller
Jag målar helst naturbilder, och då gärna på plats, men en del av mina bilder är inspirerade av foton, eller tagna ur fantasin.Jag vill måla snabbt och direkt, och då passar akvarellen som medium bäst för mig; lätt, flyktig och ibland oförutsägbar.
Med bilderna vill jag förmedla känslor och stämningar: dramatik, glädje, mystik…
8 – 20/5 MARIA ÖSTLING WIENECKE
”MOVEMENT”
Att trycka sig fram genom luften.
Att andas in och ut i rytmisk andäktighet.
Förd av kroppen, i rummet. In i stegen.
Fram, fram. Upp. Där. Igen.
Så plötsligt. Stilla.
22/5 – 3/6 BERIT MÅRTENSSON
”Mellan himmel och jord
och allt däremellan”
Det här är min historia om hur kodtavlorna kom till mig!
Klicka här för full presentation.Mellan himmel och jord..
5 – 10/6 ALEXANDRA STENRUD
”LIVET ÄR NU!”
Med mina målningar i “Livet är nu!” har jag en förhoppning om att ge betraktaren känslan av glädje, ljus och hopp. Att kanske stanna upp och ställa sig frågan “Vad är viktigt i mitt liv?, vad är viktigt för mig? ” och att handla därefter för att kunna gå vidare med närvaro, lätthet och glädje.
…
Översikt utställningar HÖSTEN 2020 här nedan. Presentation av de olika konstnärerna läggs upp efterhand.
6 – 13 aug. ANNA HANSSON
BUSGÅRDENS SKINNSÖMNAD
22 – 27 aug. JOHANNA HOLMLUND
ROCK-KAVALKAD
29 aug – 3 sept. SUSANNE NYBERG
MOSAIK I KVADRAT
Kompositioner i mosaik; skulpturer, konstverk och konsthantverk.
9 sept. ÅRSMÖTE för Alvikstorpets Vänförening kl 19.00
Öppet fr 18.30 och utställning av de konstverk som lottas ut på årsmötet. Alla medlemmar är med i dragningen kostnadsfritt, de som är på plats får 2 lotter.
12 – 17 sept. GERD BYLUND
FANTASIAKRYL
19 – 24 SEPT. WOLFGANG DIETRICH
TANKEBILDER
Wolfgang Dietrich om mig
26 sept – 1 okt BIRGITTA GURE
EN SALIG RÖRA
Birgitta Gure sept 2020
3 – 15 okt GABRIELLA BENEDYKT
COLLAGE FANTASIA
Gouache, olja, akvarell
Konstutbildad i Gdansk
17-22 okt LINA TSUTSUMI
ELEMENTS
I mina verk använder jag mig mest av akvarell, akryl och akrylpennor. Det som ger en extra detalj i mina verk är att jag använder mig av origami papper för att få till den asiatiska ”touchen”.
I denna utställning har jag inspirerats av dem fyra elementen – vatten, jord, eld och luft.
UTSTÄLLNINGEN ÄR INSTÄLLD, FLYTTAD TILL VÅREN -21
24 okt – 5 nov CHRISTINA HEDLUND
och MARIE-LOUISE WINBLADH
HÄSTAR, KRETA OCH KOSTMOS
Om – Marie-Louise Winbladh
Om – Christina Hedlund
I samband med utställningen sker också ett boksläpp: Pressrelease
7 – 12 nov IDA NORDLUND
ATTRAKTION
”Attraktion”, är en del av mitt årsarbete där jag ska försöka lista ut varför man dras till ett konstverk? Med hjälp av denna utställning kommer jag kanske tillsammans med er hjälp få svar på frågan. Nästan alla verk är gjorda av oljefärg, men akryl tar sin form i vissa. Kom med era åsikter och tyck till!
28/11 – 10/12 CAMILLA TENGVALL
LOVE BUG 2.0
Jag njuter av att ta fram ståltråd, ett trasigt halsband, lite ull och några blanka knappar och sedan knåpa ihop en egen varelse… Jag tvinnar, tovar, skulpterar i papier-maché. Fotograferar, målar i akvarell, akryl och olja. Det är både ett rogivande handarbete, som får mig att stanna upp en stund, och ett kontinuerligt utlopp för skaparlust och fantasi. Ingen Love bug är den andra lik.
…
Våren 2020 såg det ut så här:
11 – 23/1 JOSEFIN SCHWAMBERG
”Growing”
Kroppen och dess former har alltid fascinerat mig och vad som händer i olika möten –i linjer och former och i tankar och skeenden.
Min yrkesroll som mönsterkonstruktör påverkar och inspirerar, där kroppen alltid är i fokus. Och nu har jag även plockat fram min bakgrund som florist och blommorna får vara med som en form
25 -30/1 TITTI WINBLADH
”Allegorier och keramik”
Jag har alltid målat, sytt och arbetat med lera. Vid 18 års ålder började jag på Konstfack – reklam och bokhantverk där jag gick i fyra år. Efter att ha fött tre barn under fyra års tid kände jag att jag ville arbeta med människor och omskolade mig till bildlärare.
Mitt examensarbete bestod i att måla med patienter på den gamla ”stormen” på Beckomberga. Man talade då om för mig att det var omöjligt! Jag arbetade sedan i 22 år på Beckombergas alla låsta avdelningar och kompletterade min utbildning med en psykoterapiutbildning.
1998 startade Titti Winbladh Alvikstorpets Konstverkstad samt Galleriet, hon drev det t.o.m 2006 varefter nuvarande verksamhetsledare Susann Bergensjö Allercrantz fick äran att ta över driften. Titti är fortsatt idag verksam som konstnär både inom måleri och keramik.
1 – 5/2 ANNELI LINDBERG
”Inifrån och ut”
Jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna med trä, drivved, metall, gips, målat med acryl och förälskade mig för ca 15 år sedan i att skulptera med lera vilket jag fortfarande brinner för.
Idag är jag utbildad inom och arbetar främst med, en tämligen okänd teknik, kallad Paverpol, ett textilhärdande material. Man bygger en stomme av metall, frigolit och använder naturmaterial som man doppar i paverpol som sedan härdar. Det är otroligt roligt att återanvända tex gamla spetsar/dukar och annat som man idag kanske inte lägger fram. Jag kombinerar gärna mina figurer med något antikt, gammalt föremål. Materialet är så starkt att statyerna klarar att stå ute.
7 – 13/2 LINNÉA W
”Kampen mot optimisterna”
Jag har inte ”alltid ritat”. Tvärtom, snarare. För lite drygt ett år sedan kom en arbetsterapeut till den psykiatriska slutenvårdsavdelning där jag huserades för tillfället och rekommenderade att jag skulle börja rita. För att inte anses ”behandlingsomotiverad” (jag hade redan avböjt både morgongymnastik och mindfulness) gick jag med på att testa. Han visade hur bläck och stålstift fungerade, och lät mig sedan vara ifred. Och hör och häpna – svensk psykiatri levererade.
Det är förstås inte alltid fallet. I min utställning dokumenterar jag i bild och text min resa genom såväl sluten- som öppenvården, med mediciner, elektrokonvulsiv behandling och otaliga läkarbyten. Och frågan som alltid verkar återkomma: har du provat mindfulness?
15 – 20/2 ANNIKA HANSSON
”När och fjärran, fotografier från Gotland och övriga världen”
Jag är fotograf och tar många av mina bilder på Gotland, men även på andra delar av Jorden. Både rena landskapsbilder och fångade ögonblick med människor och djur. För mig är det viktigare att bilden förmedlar något, en känsla, en stämning, än att den bara är vacker.
https://www.photosbyannika.com/hem
22/2 – 5/3 KAROLIN BAST
”Do All Things With Love”
Sedan jag var liten har kärlek alltid varit mitt starkaste vapen. Det har alltid varit en trygg famn att falla tillbaka på. Om jag har förlorat hoppet, har jag alltid vågat tro lite till. Därför vill jag med denna utställningen hylla kärleken och berätta hur du kan finna den. För om du öppnar ögonen kommer du se kärlek i allt.
7 – 12/3 TUIJA QUADRIA
”Tidlös Sisu”
Detta är min första utställning på Alvikstorpet.
Jag är en konstnär som under ca 20 år har målat olja, akvareller, ikoner.
Min inspiration får jag från naturen och allt omkring.
14 – 26/3 JOHANNA KLAMMING
”Minnen”
Hur var det egentligen?
Förgängligheten, närheten, gemenskapen, långt borta-nära, stunderna.
Långvarigheten, vila, långsamhet, glädje.
En serie stilleben, målade med akryl, vattenfärg & krita.
28/3 – 2/4 MARIA TAUBERMAN
”Fascineras med våren”
Med både klassiskt och okonventionellt hattmaterial skapar Maria bärbar konst som inte bara gläder bäraren utan även sprider glädje och glamour till omgivningen. Koaffer, även kallade fascinators, är små hattar som är vanliga på dop och bröllop. Ett måste för alla kungligheter och celebriteter. Dessa små konstverk kan dock bäras när som och var som helst av vem som helst, för att göra vardagen till en fest.
Maria har inspirerats av den spirande våren – hur naturen förändras från kalt till färgrikt, blyg till show. Hon visar fascinators för varje spirande och prunkande tillfälle.
4-8/4 TORPARSALONGEN
Samlingsutställning av 5 inbjudna konstnärer.
RUTH FOMIN PERSSON
HANS-OLOF DAHLGREN
TINA THAGESSON
ANDERS GABRIELSSON
CATARINA ROSENDAHL
Mer om TorparSalongen via denna länk.
11-16/4 MARINA STENBLOCK
”En annan tillvaro”
Till större målningar använder jag oftast akrylfärg på duk och mindre målningar akvarellfärger på papper. Ofta skapar jag utomhus så bli inte förvånad om det förekommer sand och blomblad i målningarna. Senaste tiden har jag utforskat lager på lager med diverse collagetekniker.
Resultaten av mitt inre budskap slutar aldrig att förvåna mig.
18-24/4 ADRIAN FRANK
”Varv på varv i min svarv”
Under ca 1 ett år har jag svarvat: skålar i olika former, askar, snögubbar, granar, svampar, olika ljusstakar och ljushållare, pennor, salt- och pepparkvarnar och mycket, mycket mer. Dessutom har jag har svarvat lampor där såväl lampskärmen som lampfoten är svarvade.
Är det något som önskas är det bara att säga till så skall jag försöka att förverkliga det. Jag svarvar gärna efter idéer från beställare.
25-30/4 PIA BROOD
”Lust och olust”
Blandade bilder inspirerade av Levande verkstad.
..och nu är lägenheten fylld av målningar från nu och då och jag känner nu att det faktiskt vore roligt att visa vissa av dom för fler än katten och gästande vänner..
UTSTÄLLNINGEN INSTÄLLD
….
Utställningar HT 2019
31/8 – 5/9 ROBERT A BERGGREN
Abstrakt – Flytande Och Fast
Jag har målat i 2 år och har blivit uppslukad av skapandets kraft. Självlärd och inspirerad av allt i miljön runt omkring mig. Påverkad också av ryggsäcken från förr och hur den fylls på varje dag med känslor, tankar, sinnesintryck och former.
7-12/9 ELVIRA AVDIC
Eskapi
Jag målar det som fastnar i ögonvrån och sedan bygger jag succesivt en liten akt på min målarduk. Det jag målar måste ligga nära mig, nära hjärtat, växa och mogna i mig innan det kan bli en verklighet. Mina målningar har olika motiv och olika stilar. Den gemensamma nämnaren i alla mina målningar är de starka färger.
Jag finns på Instagram som ArtCoco…..
21-26/9 NADIA SAMAVATI & NAIRICA FAZELI
Mina teckningar med min mamma
Min dotter Nairica är 9 år gammal och tyckte om att rita jättemycket och hade ett väldigt stort intresse för konsten av att rita teckningar. Hennes stora intresse smittade av sig och jag blev också intresserad av det. Jag hade slutat rita för flera år sedan då jag också hade ett stort intresse för konst, men sedan slutade. Min dotters passion för teckning resulterade till att jag också fick tillbaka mitt intresse av konst.
Jag är född i Iran och min utbildning i universitet var bildkonst och i hög skolan var Grafisk Design. Tavlor.
28/9-10/10 LASSE CARLSSON
Fun Art
Jag heter Lasse Carlsson, bosatt i Karlskrona. Jag har arbetat som fotograf, med reklam, grafisk design, arrangerat mässor och festivaler sedan början av 70-talet. Nu skapar jag unik konst av återvunnet material. Varje dag möter vi ansikten, alla med unika karaktärsdrag och som har en spännande historia att berätta. Även mina ” gubbar” har personlighet och karaktär. Till varje ”gubbe” finns en text som berättar dess historia, detta ger en extra dimension till konstverket. Mina ”gubbar” levde i städerna Kirkval och Oldbridge. Alla personligheter, namn och platser kommer från min fantasi. Välkomna till en lite galen värld!
Fun Art – Faces by Lasse Carlsson
12-17/10 JUNE TÖRNQVIST & GÖRAN ANDERSSON
Långt borta och nära
Göran presentation June presentation
19-31/10 CATHARINA ROSENDAHL
Naturkonsterier
Jag använder material som åldrats av sig självt. Som har sin historia. Detta i kombination med tankar på hur vi numer inser att vi människor behöver uppleva mer fysiska kontraster. Vi behöver ”ta tillbaka” irl. Vi behöver se något ovanligt eller vackert irl, känna något skönt irl. Vi behöver höra något berörande irl. Och vi behöver känna ljuvliga dofter och smaker irl.
Så Naturkonsterier vill ge lite mindfullness by nature helt enkelt.
2-7/11 AGNES OCH ADRIAN FRANK
Duo i fibrer
Under drygt ett halvår har jag hållit på med att svarva i trä. Det är spännande att se hur trät ”uppför” sig i vått eller torrt tillstånd. Jag har svarvat i olika träslag och det har blivit skålar i olika former och storlekar, askar, ljusstakar, lampor samt en hel del småsaker./ Adrian
Vävning blev till en hobby. Väver mest bruksföremål såsom mattor, plädar, dukar, handdukar, sjalar mm mm. Använder gärna olika tekniker. Jag ställde ut för sex år sen på Galleraget. Fick många beställningar efteråt./Agnes
9-14/11 GIT LIDBERG
och JUSTIN GAINSFORD
Bird Art & Ice Art Photography
16-28/11 TERRY LEBLANC
Happy Colors
”Everyday Moments are what I try to capture with my artwork.
the moments I see can be very simple. My aim is to capture that beauty and share it.
Working with watercolor is my favorite medium. But I created a mixed media technique for artwork of doors and buildings in Old Town Stockholm (photography, digital artwork and finally colored pencils).”
30/11-5/12 ORSI MILD
The Lonely Man
I am a Hungarian-Swedish painter. For me it was always natural to have paintings on the walls at home. I developed my love for art very early in my life. I studied art and I got an art history degree in 2001.
I´ve had a lot of solo exhibitions but also group exhibitions in Sweden, in Hungary and in other countries in Europe. I am also an author of children stories.
https://www.konst.se/orsimild
7-12/12 MARIETTE HELLGREN & EVA JOHANSSON
Två konstnärer, två uttryck.
En nyfunnen bekantskap med Alvikstorpet som mötespunkt ledde fram till tankar om en gemensam utställning i Galleraget. Ett för oss givande möte mellan våra likheter och olikheter som nu får ta plats och samsas i samma lokal.
15-16/12 JUSTIN GAINSFORD
Nordiska landskap
Fotoutställning
.
Utställningar som var i Galleraget VT 2019
12 – 13/1 Johan Axelson & Rikard Petersson
Konst i flera dimensioner
Johan visar små keramikfigurer med anspelningar till Modernismen och andra små glaserade figurer och hur dom kom till.
Rikard är en autodidakt konstnär som kommer att ta med er till en fantasivärld där de urbana fåglarna står i fokus. Häng med!
Endast öppet lörd-sönd 12+13/1, kl 11-15
19 – 31/1 Lea Sarocchi
Konstruerad Verklighet
Jag använder konsten till att utforska och försöka förstå vad det är vi människor håller på med här på planeten jorden. Livet som vi skapats till och systemen som vi byggt upp. För att sedan försöka passa in i.
Min drivkraft ligger mycket i att försöka gestalta känslor/upplevelser och mentala tillstånd och för att kunna göra det på ett rättvist sätt behövs ofta flera olika medier i kombination. På så vis kan jag också skapa en helhetsupplevelse med olika dimensioner. Jag älskar att arbeta med material och föremål som tidigare använts till något annat. Tidens avtryck och spår av naturliga processer (regn, rost, damm, solblekt och dylikt) får gärna synas och lyftas fram i verken. Rost är en favorit och stark symbol för mig. Jag målar mycket med kaffe men även akryl och olja. Bygger skulpturer i keramik kombinerat med metallskrot och hår eller textil. Verken gestaltar och utforskar mötet mellan det Naturliga och det onaturliga. Det blir oftast surrealistiska motiv med inslag av drömmar.
2 – 7/2 Kulturskolans Avancerade Program Konst och Media ställer ut oljemålningar, akvarellmålningar, lerskulpturer, textila collage och teckningar.
I deras konstverk ser vi spår av minnen, resor, havet, familjen och det personliga.
För öppettider klicka på affischen till höger
9 – 14/2 Anna De Matos
Finding Tao
https://nancymaj.com/
16 – 21/2 Ateljé X
9 kvinnor som går på Bromma Folkhögskolas konst och hantverkslinje ”Ateljé X”, ställer ut Textila verk, Skulpturer, Målningar, Keramik.
23 – 7/3 Lisbeth Nordin
Mellan skog och vatten
Att förbereda en utställning handlar om att välja
att lägga till eller ta bort
rummet ska bli en enhet,
färgerna ska sjunga tillsammans och bilderna ska samtala med varandra …
eller ska det vara tvärtom, ett kaos och en stor kalabalik?
men aldrig tråkigt och för utslätat.
9 – 14/3 Elinor Pilebro
Silverskimmer
De senaste 12 åren har jag ägnat mig åt att designa och tillverka mina egna silversmycken på heltid. Allt är tillverkat från grunden och mitt mål är att du ska hitta ett smycke som ska passa både till vardags och till fest. 2016 började jag måla akvareller och fastnade direkt och idag är det en stor del av mitt konstnärsskap.
16 – 21/3 Annette Dünkelberg
En svamps oanade liv
– som trådar i naturens väv
Sommaren 2003 började jag fotografera en trädsvamp, en pälsticka, som växte på den stora asken som stod alldeles vid huset där jag bor . Svampen förändrades ständigt i färg och form och med några års mellanrum växte nya svampar fram.
Alla svamparna, från den första som kom 2003, till den sista som satt på trädet när det fälldes 2016, har dokumenterats. Några har varit spektakulära till form, färg och uttryck. Förutom de fotografiska bilderna har jag också gjort flera textila skulpturer av pälstickorna.
23 – 28/3 Lennart PE Magnusson
Målningar – som lager av färggranna toner
Man måste leka oxå!
30/3 – 4/4 Berit Mårtensson
Keramik & akvareller
Ja det ser ut som det har varit tillfälligheterna som styrt min kreativa bana, men jag ser det nog som att jag har blivit vägledd till det jag måste finna och uttrycka under mitt liv här på jorden. Det för att både min kropp och min själ skulle bli nöjd. Jag hittade så mycket mer av mig själv i dessa processer. Berit
13 – 25/4 SannaStina Roxbåge
Tillstånd – akvareller och tuschteckningar
Jag är i det närmaste autodidakt, och tillåter mig leka med olika stilar. Har haft ett par utställningar med akrylmålningar i Stockholm under senare år, men har senaste tiden experimenterat med akvarell, samt tagit fram äldre och nyare teckningar/skisser till beskådande.
27/4 – 9/5 Konstantinos Prodromou Dahlqvist
Mina Etyder
Termen etyd betyder övning och har används inom den klassiska musiken för att nämna kompositioner som kombinerar konst och inlärning. Det är lite så jag ser på min konst. Jag identifierar mig som bildlärare och konstpedagog och inte som konstnär. Jag arbetar med barn och ungas visuella retorik och konstutövande som ett uttrycksmedel och kommunikationsverktyg.
11 – 16/5 Göran Nilsson
”Nära Hav och Strand”
Jag är uppvuxen och bor i Skälderviken, det är här jag inspireras och hittar mina motiv. Mitt konstnärskap började i slutet på 1970-talet. Min stil kan beskrivas som något emellan Expressionism och Naturalism. Jag vill hela tiden fortsätta att utveckla min teknik när jag målar. Med pensel och svamp söker jag hela tiden nya utmaningar.
18 – 19/5 TorparSalongen
Alvikstorpet i samarbete med Kulturskolan i Stockholm Bromma
Det är nu tredje året i rad som vi arrangerar detta familjeevent.
Klicka på länken för mer information.
25/5 – 6/6 Mina Dastanian
”I väntan”
Living in among some of the most culturally rich settings in Iran inspired Mina to understand Iranian art beyond a visual aesthetic— as a philosophical engagement with everyday life.
This urged her to pursue research to understand the nuances of Iranian art and their historical and practical significance to Iranian life.
Mina has professionally pursued Persian miniature, watercolour, geometric design, ceramics, sculpting and carpet design. She has taken part in over 30 exhibitions in Iran and has been a part of 5 group exhibitions and 3 solo shows in Stockholm.
8 – 20/6 Ida Wilson
”Mellan Himmel Och Helvete”
Jag började måla 2013 efter en tid då jag som 34 åring fick cancer och var sjukskriven, då rädsla och tankar om livet och döden blev centrala och fick ta mycket plats. Även om jag alltid haft en kreativ själ så har det inte kommit ut tidigare och när jag hittade till kanalen måleri så var det som att finna mig själv. Jag kallar utställningen på Galleraget för ”Mellan Himmel Och Helvete” för att jag har en förkärlek till livet och då blir det mycket färg och stora tavlor, men jag har också perioder med mycket sorg för dom som inte klarade sig så bra som jag har gjort, när rädslan och ångesten för var världen ska ta vägen kommer, då kan det bli mörkare, men alltid med liten gnutta färg i hopp om liv.
Min stil är inte självklar. Jag målar i akryl, alkohol ink och med sprayfärger och är verksam i Bromma. Välkomna!
.
.
Utställningar HT 2018:
18 – 23/8 EMELIE NIRLAND
Bokmal
.. en författare, som stundtals plockar fram målarlådan när inte orden räcker till.
25 – 30/8 KAROLIN BAST
Follow your dreams
Att drömma kostar inget.
Det är att förverkliga som tar tid.
Tid är något som egentligen inte finns.
Öppettider för denna utställning: Lö-sö 11-16, må-on 14-19, torsd 13-17
1 – 13/9 KAMILA TENENBAUM & DANUTA BITERMAN
Vi två…
I Kamilas bilder och keramik avspeglas hennes fascination över växtlighetens olika mönster och struktur. Danutas livslånga beundran för stenar och snäckor inspirerade henne till att skapa smycken, där hon sammanför halvädelstenarna med pärlor av keramik, metall och glas.
15 – 27/9 ANN-MARIE BÄCK
Smultron på ett strå
– Måleri och filurer.
29/9 – 11/10 JOSEFIN SCHWAMBERG
Olika möten i former och linjer.
Kroppen och dess former har alltid fascinerat mig. Vad händer i mötena med olika former, linjer och när flera möts. Både fysiskt men med tankar och personliga möten. I linjer som blir former, i tomrum och mellanrum och däremellan.
Jag arbetar främst i akryl, och detta blir min första utställning –efter att jag hittade tillbaka till mitt uttryck när jag var föräldraledig.
.13 – 22/10 KONSTRUNDAN I VÄSTERORT
Samlingsutställning för alla deltagande konstnärer
För mer information, klicka här.
27/10 – 8/11 Hans-Olof Dahlgren
Aktuellt & Naket
”..i väntrummet föll blicken på en broschyr,”Intresserad av konst sök till Universitetets GFU. Grundskolan för Konstnärlig Utbildning, på David Bagares gata i Stockholm!” Jag sökte och kom in. Skolan öppnade mina ögon för en ny värld och många likasinnade själar.”
10 – 15/11 ANNELI SILFVERBERG
Acrylic Pour
”De alster jag vill ställa ut är en abstrakt teknik som är en blandning av acrylic pouring/ puddle pour / dirty pour. Jag använder mig av akrylfärg, lim, Silicon och vatten för att skapa vackra mönster och låta färgerna tala för sig själva. Jag finner det mycket avslappnade att skapa och även att betrakta när färgerna blommar ut i små celler.”
17 – 18/11 GIT LIDBERG, Naturmålare
& JUSTIN GAINSFORD, fotograf
Fåglar & Iskonst
24/11 – 6/12 Anki Ewing Sävenbrand 1953-2017
Anki – konstnär och keramiker
Under åren 1999 – 2004 bodde jag i Bryssel, och ägnade mig till stor del åt konstnärliga studier i olika skolor, först i RhoK –Academie Beeldende Kunst van de Vlaamse Gemeenschap, Brussel – där jag lärde mig mer om grafik, sedan i École des Arts i Braine l’Alleud där jag lärde mig grunderna i måleri, och framför allt min inspiratör Chantal Vermeulen, Atelier Carpe Diem som lärt mig så mycket om vad som är viktigt.
Under tiden i Bryssel deltog jag i flera grupp-utställningar för en internationell grupp konstnärer, API, Art Perspectives International.
För fullständig presentation klicka på Anki Ewing Sävenbrand 2018
8 – 20/12 Josefin Fahlgren
Creativemess
Visar akryl, collage, julgranskulor och tryck. Kreativitet i olika uttryck beroende på vilket material som just då fanns till hands.
Hjärnan & handen har sin alldeles egen relation!
.
.
.
.
Utställningar som var i Alvikstorpets galleri VT 2018:
13+14 och 20+21 januari kl 12 – 15
MONIKA SAHLSTRÖM & JILL STARK
”Vårvinter”
Monika ställer ut tavlor-akvareller och blandteknik, och Jill keramik, skulpturer.
27+28 januari kl 10 – 17
STOCKHOLM WATER PHOTOGRAPHY
”Shifting Lights”
Åtta SWP fotografer som var o en visar och berättar om sin egen tolkning av vad skiftande ljus innebär för dom.
3 – 8 februari
KULTURSKOLAN BILD OCH FORM
Elever från Kulturskolans Avancerade Program (KAP) i konst och media.
10 – 22 februari
GERTRUD APPELQVIST
”Blandat möte”
– Jag målar helst i blandteknik, spännande och utvecklande att se hur färger och material utvecklas tillsammans med former skuggor och stor glädje!
24 febr – 8 mars
LENNART.PE.MAGNUSSON
”Minnesbilder”
Arbetar med akryl, olja, kol, kritor på duk och pannå. I hans ateljé ute på Ekerö är det högt i tak!..
10 – 22 mars
TOMAS LAMPELL
”Alles ist vorbei?”
Har hittills nöjt mig med avbildandets stilla glädje men försöker mer och mer komma vidare och ta mig ur tvånget som säger att allt blir bättre ju närmare den fotografiska verkligheten man hamnar.
24 mars – 5 april
WOLFGANG DIETRICH
”Målat i vatten
-från hav till stad”
Min målsättning är att försöka fånga den upplevda känslan i motiven.
7 – 19 april
LARS HJELM
”Välkänd ”toner” i kol och blyerts
Mina motiv är teckningar av äldre miljöer i kol och blyerts, ett enkelt uttrycksmedel som lämnar mycket åt fantasin!
21 – 26 april
RENEE CLAESSON och ÅSA HOLMIN PERSSON
”Hästar, människor och annat – som vi ser det.”
Renee och Åsa är verksamma i konstnärsgruppen Ateljé Mirabell.
Sönd kl 11-16, må 16-20, ti 10-20, on 11-18, to 11-16
28 – 29 april
ELISABET MARTINSSON VEDIC ART MÅLARKURS
All info finns på dokumentet här bredvid, klicka på det.
5 – 17 maj
PELLE NETZ
”….UNDERSTUNDOM….”
Klicka på dokumentet för mer info.
24 maj kl 19.00
Årsmöte för Alvikstorpets Vänförening
Fr kl 18.30 serveras mat och dryck till självkostnadspris.
Konstlotteri!
OSA galleraget@alvikstorpet.se
Lörd-sönd 26+27 maj
”TORPARSALONGEN”
Musik, körsång, teater, dans, konst, hantverk, mat
Kl 11 – 16 varje dag. Se mer under fliken TorparSalongen
2 – 14 juni
ERIKA JONES HEIER
”Jag mår okej”
Karaktärerna i mina bilder är redskap för att iscensätta mina känslor och största rädslor. Motiven är ofta svärtade av ångest men har också en underton av humor.
Därmed är vårens fina utställningar avslutade. Nästa säsong börjar lördag 18 augusti. Först ut är Ewalena Berg & Emelie Nirland. Mer om det under juni.
___________________________________
Utställningar i Alvikstorpets galleri hösten 2017:
2 – 14 sept
ELINOR PILEBRO
”En silversmeds tavlor”
Förutom akvareller finns även silversmycken. Inspirationen är hämtad från naturens fantastiska nyanser och mångfald.
16 – 28 sept
MALCOLM MCEWEN
”Abstrakt och Abstraktioner”
Min målarinriktning går åt det abstrakta eller abstraktion av verkligheten. En målning som börjar som helt abstrakt kan sluta med en antydan till något figurativt å andra sidan. Någon gång jobbar jag med något figurativt för att öva den förmågan. Periodvis har jag målat med akvarell men på sistone har det varit uteslutande akryl. Utmanas av att testa nya ideer, tekniker och format.
30 sept – 5 okt
KONSTRUNDAN I VÄSTERORT
”Presentationstavlor”
Foldern m karta över de olika konstnärerna/utställningsplatserna finns nu på biblioteken: Hässelby torg, Hässelby Villastad/Åkermyntan, Vällingby, Spånga, Blackeberg, Brommaplan, Alvik, samt hos Trappan Annexet i Vällingby, och i Alvikstorpet.
7 – 18 okt
EA HAMILTON
”Träd och lite annat”
Jag leker med olika färger, former och strukturer. De blå färgerna finns nästan alltid med, jag dras till dem och vill helst ha något blått med i varje målning. Att måla är för mig att gå in ett meditativt tillstånd, att verkligen vara i nuet, att låta motiven komma av sig själv. Min önskan är att lite av den meditativa känslan ska finnas kvar i mina alster.
21 okt – 2 nov
ALICIA BREMBERG
”Buenos Aires & Blackeberg”
Mina landskapstavlor påminner oss om naturens uppfriskande känsla i kontrast med arkitektur- och stadsmiljöbilder. Teknik: akvarell, akryl och blandteknik.
Sönd 12-16, i övrigt följer Alvikstorpets öppettider.
4 – 9 nov
BÖRJE FRYKENSTAM
”Mitt Stockholm”
En stad i förvandling, och i mina stadsmotiv vill jag minnas det gamla, men samtidigt ha ett öppet sinne för allt det nya. I mitt måleri försöker jag fånga de miljöer, känslor och stämningar som är viktiga för mig.
11 – 16 nov
BERTIL ARLERT
”I liten skala”
Pensionerad arkitekt, född 1945, mina alster som arkitekt kan hittas lite spridda i Stockholmstrakten. Har ritat ett flertal småhusområden samt några flerbostadshus och jag är fortfarande verksam om än i liten skala. Utöver mitt yrkesintresse har jag prövat på att teckna, måla och skulptera. Ingår idag i målarkollektivet Grimstagruppen.
18 – 30 nov
”Beckombergakonsten”
Klicka på länken för detaljerad information.
2 – 14 dec
”Ljus i vårt hus”
Visning och försäljning av alster skapade av konstnärer verksamma i Alvikstorpets konstverkstad.
16 – 21 dec
Ateljé X, Bromma Folkhögskola
”KonstVÄRK- en grupputställning som presenterar skulptur i gips, lera, återbruk och tråd. Men oxå teckning, måleri, textil och collage.
Utställningar i Galleraget våren 2017
21 jan – 2 febr
BERNT & ELISABETH GILTING
”Tusch surealism” & ”Känsla för vår kärlek”
4 – 16 febr
CLARA INGEMARSDOTTER
Titeln på utställningen är ”Rätten att ge upp” och består av en serie målningar i akryl och skulptur i papiermache.
18 febr – 2 mars
ERIKA CHOTAI
JAG HITTADES – AV ETT ANNAT MIG
om att växa in i sitt eget trassel och om kreativitetens gåva
4 – 9 mars
AGNETA RÄÄF
”Kärlekens trädgård”
Fotografi & måleri
11 – 23 mars
HENRIK PÄTZKE
Det annorlunda är mer rätt, än att hamna fel bland det som anses rätt.
25 mars – 6 april
PATRIK ALLGULANDER
”View #Xn – variationer på teman”
15 – 20 april
NEMO & ELIZE
Det här konstprojektet genomför vi med 100 andra ”konstnärer”, för alla kan skapa!
22 – 27 april
ÅSA POLFJÄRD
Grafiska konstblad i teknikerna etsning och screen.
29 – 30 april
JUDIT ELLINOR EK
Kurs i MANDALA MÅLNING
(Se fliken kurser)
6 – 14 maj
KÅRE GREBÄCK och HÅKAN STENBORG
”Järn & Jord”
20 – 25 maj
TORPARSALONGEN
10 konstnärer från när o fjärran!
27 maj – 1 juni
STINA VELTEN och MIA MALCYONE
Ett samspel mellan organiska former och återbruk.
3 – 18 juni
MIA LUNDQVIST
”Sinnebilder”
Så äntligen kan jag som konstnär och klokgumma gå armkrok med barnet i mig. För ett prestigelöst bildskapande som länkar samman mitt insiktsfulla vetande och barnets behov av sagan finns äntligen tid och ro.
http://mialundqvist.se/
TACK FÖR DENNA SÄSONGEN. Nu gör vi uppehåll och önskar er en härlig sommar! Höstsäsongen i Galleraget startar 2 september, välkomna då!
_________________________________
Utställningar i Galleraget hösten 2016:
27 aug – 1 sept
KAROLIN BAST
Jag kallar min utställning ”IN THE MOMENT WITH LOVE” då jag alltid velat skapa just en positiv och kärleksfull känsla med min konst.
3 – 8 sept
MONA STOCKINGER
Stockholmsmotiv men även natur, stilleben och författarporträtt.
10 – 22 sept
KARIN HALL
En foto-odyssé i gatans spår.
24 sept – 6 okt
MONICA GORSCHELNIK
I mina verk inbjuder jag betraktaren att gå djupare in i sig själv, att lära känna sig själv och hitta fram till sin sanning, sin kreativitet.
8 – 13 okt
EVA JOHANSSON
Ballonger, barn och ett och annat får.
15 – 20 okt
ANNA LINDBERG
Det blir oljemålningar, akvareller och collage inspirerade av olika gudinnor.
22 okt – 3 nov
Agneta Jägerklou & Tomas Löfdahl
Vi sätter färg på vardagen!
5 – 6 nov
KONSTRUNDAN I BROMMA – VÄSTERORT
22 konstnärer på 12 utställningsplatser!
Mer info kommer..
5 – 10 nov
ALVIKSTORPETS UNGDOMSGRUPP
presenterar sina kemiska alster
12 – 17 nov
EWALENA BERG och EMELIE NIRLAND
19 – 24 nov
VILJA GRUPPEN
Våga, Vilja Måla 2,0
26 nov – 1 dec
BARBROS JULMARKNAD
3 – 17 dec
TINA TOMBROCK
Backa Konstkvarn presenterar!
Översikt/nedladdningsbar pdf Utställningar i Galleraget HT 2016
Utställningar i Galleraget Vinter-Vår 2016 Översikt Utställningar i Galleraget VT 2016
16-21 januari
GERD BYLUND
”En tur genom natur, kultur och ett och annat djur”
Min inspiration får jag från naturen, människorna och en nyfikenhet på ”de gamla mästarna”.
23 januari – 4 februari
ANNA MERELL
”I naturen”
Jag fotar bl a hav, skog, fåglar, blommor och egenodlad frukt & grönt. Det finns något för alla att titta på.
6 – 18 februari
REBECCA CARY ANDERSON
”Giraffes on Wheels”
I have enjoyed creating graphic images with the slightest hint of sarcasm and a large dose of admiration towards Sweden’s dedication to cycling.
20 februari – 3 mars
CELENE SEIDLITZ SÄVJE
”Naturens under”
Har en ateljé på tomten och målar bara i olja. Inspireras av allt som har med naturen att göra.
5 – 10 mars
JEANETTE FYHR
”KRAFT”
Arbetar i många olika material och tekniker, från början keramiker och glaskonsnär.
12 – 20 mars
ANDERS GABRIELSSON
”Målningar av Bromma och andra kära platser”
Många av mina motiv är hämtade från min närmiljö i Bromma, men jag har också hämtat mycket inspiration från mitt sommarställe Haverdal i Halland.
2 – 14 april
LARS HJELM
”Rostiga stilleben”
Mina motiv är teckningar av äldre miljöer i kol och blyerts, ett enkelt uttrycksmedel som lämnar mycket åt fantasin!
16 – 28 april
”Ett ögonblicks verk”
SUSAN ABRAHAM
”Ett ögonblicks verk”
Att måla ger mig glädje och avkoppling. Det är en ’meditation getaway’.
30april – 4 maj
BLACKEBERGS GYMNASIUM
”Porträtt”
7 – 19 maj
TIINA HONKAMAA
”Himmel, hav och jord”
Jag låter tittaren drömma in i tavlorna, därför har dom inget ’slut’ eller början.
Lö-sö kl 12-16, må 16-21, ti 10-20, on-to 10-17, fre stängt
21 – 26 maj
HELENE LANDERSTEN
”Närvaro i nuet!
Det handlar om att släppa tankarna och låta skapandet flöda.
Lö-sö kl 12-16, må 16-21, ti 10-20, on-to 10-17
28 maj – 16 juni
BARBRO HENRIKSON (1924-2013)
”I akryl och olja””
Bilden är från när Barbro designade Kostym till den första Knäpp-upp revyn! – administratörs anm.
Utställningens öppettider: Månd-Tisd kl 12-20, onsd-torsd 12-17, fredag stängt. Lörd-söndagar 12-16
Här kan ni se och även ladda ner: Galleraget Affisch VT 2016
——————
Utställningar som var i Galleraget hösten 2015
29 aug – 3 sept
GUNVOR ENQVIST
”Kreativt kaos”
Målningar och teckningar, färg och svart-vitt, saker och ting, humor och allvar.
5 – 10 sept
ANNA MALMBERG
”Madame Fragonard”
Med en doft av det bohemiska Paris.
12 -24 sept
TOBIAS & LINDA EKLUND
”Man kan inte skjuta en dröm”
I leken kan man var i nuet,
och samtidigt på en annan planet.
26 sept – 8 okt
EWA HENRYKA SZAREK
”Kvinnor”
Regnbågen mellan Polen och Sverige.
10 – 22 oktober
TARJA SAERS
”Stenansikten och rymdstenar”
Från en björk med rötterna i Finland.
24 okt – 5 nov
HOMEIRA MORTAZAVI
”Naturen i repro”
Jag har försökt visualisera min syn på naturen med respekt för varje individ.
7 – 19 nov
ARNOLD BUNGE
”Drömspår”
Ett möte mellan forntida myter och egna berättelser.
21 – 26 nov
ALVIKSTORPARE m BARNGRUPPERNA
”Kul till Jul”
Vi tror på Tomten!
28 nov – 3 dec
BARBRO EKDAHL
”Julmarknad”
Konst, fingerfärdighet, nål och tråd.
5 – 20 dec
INGELA BÅÅTH & ULLI EVANS
”Tillvarons mystik”
Grafik Peak!
Utställningarna som var i Galleraget vinter-vår 2015
17 – 29 januari
Konstnär: ANNE PERSSON LUCENIUS
Rubrik/Tema: ”LIVET ÄR EN CIRKUS”
Gestaltar livet ur en cirkusfamiljs perspektiv, men också livet generellt med sina upp och nedgångar.
31 januari – 12 februari
MONICA JÖRNBY ROSENBERG & KARIN SWANSTRÖM
”BLAND DRIVVED OCH NÄT”
Akrylmålningar och nätskulpturer.
14 – 19 februari
EA HAMILTON
”With a touch of blue”
Jag leker med olika färger, former och struktur.
23 – 26 februari
Stängt för sportlov
28 februari – 12 mars
LENNART FORSLING
”Vinter-poem i akvarell”
Tilldelats A Th Sandberghs akvarellpris
av Kungliga Akademien – för de fria konsterna
14 – 26 mars
RUTH FOMIN PERSSON
”Gotlands inspiration”
För mig är det härligt befriande att få stanna med blicken
och koncentrera mig på ett litet utsnitt av tillvaron och fästa min känsla på papperet.
28 mars – 2 april
OLOF NANNESON
”Bilder från Österlen”
Hölökonstnär som aldrig glömmer
sin födelsebygds skånska landskap
11-16 april
ALVIKSTORPARE
”Roliga saker för trädgård, balkong och kruka”
10 lerkonstnärer ställer ut!
18-23 april
BLACKEBERGS GYMNASIUM
”Spår”
Vilka spår lämnar vi efter oss under våra liv?
25 april-7 maj
ANNA LINDQVIST
”I stort och smått åren som gått”
Jag målar tavlor enl Vedic Art mest i akryl men även andra material som sand och snäckor eller annat som verkar intressant och spännande!
9 – 14 maj
ORSI MILD
”Färg och glädje”
Lekfullheten och enkelheten påminner oss om livets fina ögonblick,
vilket även kan uppfattas som en protest mot den materiella världen.
16 – 21 maj
MONA JARLEMAN
”Vår-akvareller”
Skulle gärna vilja måla ljusa skira blommor, men när jag börjar måla blir det oftast landskap, berg eller hus. I dom flesta fall väldigt mörka.
23 – 28 maj
TOMAS DEGEN
”Trävligheter”
Vrilar dvs ”knotor” på träd som björk och lind ger vackra skålar och krokiga tallgrenar ger fantasifulla figurer.
30 maj – 4 juni
SOL-BRITT NILSSON
”Spridda skurar”
Med tanke på olika tekniker..!
6 – 11 juni
Alvikstorpets Barngrupper
”Våra favoriter”
….
Utställningar som var i Galleraget hösten 2014
Vernissage 30 augusti, – 11 september
Utställare Kamila Tenenbaum
Tema Runda Former
Vernissage 13 september, – 18:e
Utställare Annika Sohlén
Tema Åter I Stan
Vernissage 20 september, – 25:e
Utställare Boodil Cordes & Karin Halling
Tema En Salig Blandning
Vernissage 27 september, – 9 oktober
Utställare Cecilia Rudengren & Anki Hammar
Tema Naturnära – Stora och Små Landskap från Abisko till Österlen
Vernissage 11 oktober, – 16:e
Utställare Ami Sandström
Tema Fria, naturella, sensuella Tanter!
Vernissage 18 oktober, – 23:e
Utställare Cecilia Ciscar
Tema Ansikten
Vernissage 25 oktober, – 6 november
Utställare Kåre Grebäck och Cecilia Uribe-Harper
Tema Jord & Järn
Vernissage 8 nov, – 13:e
Utställare Bert Berg
Tema Trafik i Bild
Vernissage 15 nov, – 20:e
Utställare Onsdagsgruppen
Tema Vilja Våga Måla
Vernissage 22 nov, – 27:e
Utställare Titti Winbladh
Tema Allegorier
Vernissage 29 nov, – 4 dec
Utställare Barbro Ekdahl
Tema Julmarknad
Vernissage 6 dec – 11:e
Utställare Annacarin Villard
Tema Flickor 0 – 100.
Experiment i tanke, teknik o måleri.
Vernissage 13 dec – 18:e
Utställare Git Lidberg
Tema Fågel- och Naturmåleri.
Utställningar som var i Galleraget våren 2014
Vecka 3-4
Vernissage 11/1
Utställare Marina Stenblock
Tema Ursprung
Vecka 5-6
Vernissage 25/1
Utställare Ingrid Hertz och Agneta Henrikson
Tema Två damer
Vecka 7-8
Vernissage 8/2
Utställare Alvikstorpet All Stars
Tema Dining room
Vecka 9-10
Vernissage 22/2
Utställare Kersti Berggren
Tema – Blandat för många sinnen
Vecka 11-12
Vernissage 8/3
Utställare Anna Lindberg
Tema Gudinna
Vecka 13-14
Vernissage 22/3
Utställare Magdalena Jansdotter
Tema Equinox – Mörker och Ljus i Samspel
Vecka 15-16 (5 – 16 april)
Vernissage 5/4
Utställare Anitha Schäfer
Tema Blomster mellan fantasi och verklighet
Vecka 18 (26 – 30 april)
Vernissage 26/4
Utställare MaLou Sundgren Danell
Tema Ur det tredje ögats perspektiv
Vecka 19-20 (3 – 15 maj)
Vernissage 3/5
Utställare Eva Nysäter
Tema Ur underjorden – bilder och betraktelser
Vecka 21 (17 – 22 maj)
Vernissage 17/5
Utställare Blackebergs Gymnasium
Tema Ung och stolt!
Vecka 22-23 (24 maj – 5 juni)
Vernissage 24/5
Utställare Kerstin Kullmann
Tema ur RÖK och ELD
Vecka 24-25 (7-19 juni)
Vernissage 7/6
Utställare Raul León Alvarez
Tema Afrotropical Jazz
Varmt välkomna!
Ni som är intresserade att ställa ut, välkomna att anmäla Er under fliken Galleraget! Kontakta gärna oss om det är några frågetecken: info@alvikstorpet.se