Galleraget är vårt galleri som är inrett i Alvikstorpets fd garage. Här driver Alvikstorpets Vänförening ideellt ett galleri för både etablerade konstnärer och nya förmågor. Här ges plats för udda, spännande och intressanta utställningar. Exempelvis målad konst, keramik, grafik, strandfynd, träarbeten, tygarbeten, metallarbeten, texter, fotografier, rörliga bilder, mm. Lokalen är också möjlig att hyra för kurser och föreläsningar, samt som studio, vigselplats, yogarum, föreläsningssal, arbetslokal eller tillfälligt förråd.

Kanske har du något spännande som du vill visa upp?

Du kan förutsättningslöst anmäla om Du är intresserad så hör vi av oss inom kort. Sänd ett mail till galleraget@alvikstorpet.se, sänd med några bilder på konst som du skapat, skriv en kort presentation om dej som konstnär, vilken utställningsperiod skulle passa dej?
Vi har en urvalskommitté som arbetar löpande med intresseanmälningar.

Som utställare kommer Du att få tips om var och hur Du kan marknadsföra din utställning. Du kan också få hjälp med att ta fram en flyer om Din utställning – att sända ut i samband med vernissage, eller kanske skriva ut och placera på lämpliga platser.

Utställningsavgiften är under 2024: 1350:- för 1 v, och 2000:- för 2 v. Du får tillgång till lokalen på fredagen förmiddagen och ska ha lämnat den på torsdag kvällen när utställningsperioden är slut. Vi tar ingen provision på vad som säljs, men som utställare lämnar du ett av dina verk till Alvikstorpets Vänförenings årliga konstlotteri. Kostnadsnivå på det du skänker bestämmer du själv.

Personal på Alvikstorpet kan öppna o stänga samt ha koll på utställningen när du inte kan vara där själv. Viktigt dock att du är där på vernissage samt de dagar som konstverkstaden Alvikstorpet är stängt, dvs röda dagar.

Som utställare måste du vara medlem i Alvikstorpets Vänner det året du ställer ut.

Medlemsavgift är 300:-/kalenderår.  Klicka på länken nedan så får du mer information.

Alvikstorpets Vänner är en förening vars ändamål är att ideellt driva Galleraget. På årsmötet (vanligtvis i maj) har vi utlottning av verk skänkta av gångna årets utställare. Som medlem i föreningen får man en lott, de som är med på mötet får två..

Öppettider i Galleraget brukar vara samma som Alvikstorpets, undantag förekommer.

 

» Klicka här för att komma till medlemssidan.