Hej uppskattare av konst i olika former!

Konstrundan i Västerort startades 2016 och genomfördes även 2017 och 2018, en uppskattad kulturella aktivitet bland allmänheten som får möjlighet att kostnadsfritt botanisera i konstens värld och mötas på nya platser – både hemma hos konstnärerna men också i konditorier, skolor och andra allmänna lokaler.

Ca 3000 besökare per runda fördelat på 26 utställningsplatser runt i Västerort där ca 40 konstnärer visade och sålde sina alster. Det har varit ett fint och uppskattat kulturprojekt, men som krävt väldigt mycket ideellt arbete vilket till slut blev svårt att hantera. Vi beslutade därför att pausa Konstrundan under 2019 för att utvärdera och planera för 2020. Vi har nu kommit fram till att föreningen inte inom närmsta tiden arrangerar Konstrundan igen.

Alvikstorpets Vänförening är opolitisk och är öppen för alla människor oberoende bakgrund. Vi fokuserar på kulturprojekt med allmänintresse och utan politisk styrning. Konstrundan är därför satt i pausläge.

Alla är välkomna så länge det inte finns politiska budskap, vålds- och eller drogförhärligande i konstutövning och i utställande konst i Galleraget dit ni är välkommen att ställa ut. galleraget@alvikstorpet.se

Har ni synpunkter förslag, tips etc så är det alltid välkommet!

Med bästa hälsningar från Konstrundan i Västerorts arbetsgrupp och Alvikstorpets Vänförening

Här  de olika konstnärerna som deltog 2018:

CECILIA LARSSON 
Jag är uppvuxen i nordvästra Skåne omgiven av vidsträckta fält vilket präglar mitt måleri. Emellanåt blir motiven från stränderna vid Skälderviken.
Mirabellbacken 26, Hässelby Strand, Ateljé Mirabell

 

RENÉE J. CLAESSON 
Jag har haft separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar varav ett flertal jurybedömda.
Ställer ut på Mirabellbacken 26, Hässelby Strand, Ateljé Mirabell
Teknik – huvudsakligen olja, även collografi, akvarell och keramik.

LASSE HOLMBERG 
Jag arbetar med akryl, akvarell och glasyrmålning på stengodsplattor.
I trädgården har jag en utställning av träskulpturer.
Ställer också ut konsttryck på väv i större format.
Utställningsadress Alviksvägen 221, 16765 Bromma

 

BERTIL ARLERT 
Har varit yrkesverksam som anställd arkitekt mellan åren 1973-2013. Driver idag egen rörelse i företaget Arlert arkitektkontor.
Jag har under hela livet sporadiskt tecknat, målat eller skulpterat. Har gått ett stort antal kurser (skulptur, akvarell, oljemålning) i Sverige och utomlands, och ofta tecknat kroki vid s.k. öppen kroki.

Har under de senaste 3 åren haft ett antal utställningar ex.vis separatutställning på Galleraget.
Den konstnärliga sysslan ökar och idag är det främst oljemåleri och kroki som upptar min huvudsakliga gärning. Ställer ut krokier, akvareller, akryl- och oljemålningar samt ett par skulpturer.
Ingår i målarkollektivet ”Grimstagruppen”.
Plats: Kanngjutargränd 1, Grimsta, Vällingby
Hemsida; www.arlertstudio.seFacebook; arlertstudio
Finns även på; www.konst.se

RAKEL STORNE 
Jag har tecknat och målat större delen av mitt liv.
Målar mest i olja.
Har gått några kurser i olje- och akvarellmålning.
Inspireras av naturen.
Medlem i Atelje Mirabell.
Mirabellbacken 26, Hässelby Strand

STINA VELTEN EDFELT 
jeg er skulptør utdannet fra Oslo og Firenze. Jeg jobber for tiden med ett tema jeg har navngitt ”Gudinner i vår tid” Jeg setter kvinner av i dag inn i mytologiske og symbolske kontekster. Jeg inspireres av ikonisk kunst, Art Nouveau stil og filosofi. Jeg vill att min kunst skal være tilgjengelig, dekorativ og forhåpentligvis interessant. Du kan se fler av mine arbeider på stinavelten.com 
Velkommen till mitt ateljé på Topeliusvägen 18, Smedslätten i Bromma.

JOANNA PARMAN 
Jag gick kursen Atelje X på Bromma Folkhögskola förra läsåret och det var en härlig chans att få ägna mig fulltid åt konst och skapande. Ett resultat av det var en serie kvinnoskulpturer som porträtterar graviditet och förlossning ur en kroppspositiv och feministisk synvinkel. Dessa är glaserade ler och stengodsskulpturer. Detta är vad jag främst kommer att ställa ut.
Bromma Folkhögskola, Åkeshovsvägen 29, Bromma

CHRISTINA LANNER TULLBERG 
Jag har arbetat med stengodskeramik i 20 år med tonvikt på rustika bruksföremål.
Eftersträvar det rena uttrycket i enkla former.
De senaste åren har jag börjat med rakubränningar för att få fram nya spännande glasyrer. De flesta föremål finns bara i ett exemplar.
Skogsfrugränd 18, Smedslätten, Bromma

SUSANNE FABRICIUS 
Kanske startade intresset redan när hon som liten blev uppmuntrad av sin farfar, som var barnbarn till de berömda fågelmålarna von Wright. Hos farfar tillbringade hon många härliga somrar i Hangö skärgård. Susanne har varit verksam som lärare i biologi och även skrivit läroböcker i biologi. Natur- och skärgårdsintresset märks i hennes målningar som ofta föreställer djur eller vackra skärgårdslandskap.
Susanne har gått många kurser både i Sverige och utomlands bl.a. för konstnären Maria Ginzburg. Hon har även haft många kurser för nybörjare i akvarellmålning, vilket hon nu som pensionär hoppas kunna fortsätta med.
Vill du komma i kontakt med Susanne kan du maila på susanne.fabricius@telia.com eller ringa 070-761 94 00
Ställer ut i Hässelgården, Ormängsgatan 10, Hässelby

MONICA GORSCHELNIK 
Det jag vill förmedla är innerlighet och förundran,
att folk ska stanna upp och uppleva stillhet.
Under en resa i England 1973 fick jag se hur en oljemålning grundades och visste då att ja skulle börja måla. Jag prövade mig fram på egenhand. Inspirerades av de stora mästarna Chagall, Picasso, Munk mm.
Efter hand mattades det intensiva måleriet av och ersattes av olika terapiformer som djupmassage, energibalansering, dans, yoga, meditation. Efter att ha deltagit i Vedic Art målarkurser började mitt måleri att åter utvecklas och bilderna blev mera kosmiska och visionära. Måleriet har förvandlats från figurativt till mera abstrakt. Jag täljer även små träfigurer.
På mina vernissager brukar jag göra en dansimprovisation. Jag vill visa min konst från flera håll. www.monica.onlinekonst.se Dansvideo på youtube. Skriv in Monica Gorschelnik
Här en artikel om Monica; klicka här
Bromma Folkhögskola, Åkeshovsvägen 29, Bromma

BITTE NORDELL 
Bor i Bromma, vid Höglandet. Efter mitt yrkesliv som art director har jag nu möjligheten att skapa fritt och eget.
Målar i olja, mestadels natur, frukter, barnbarnen. Älskar också att tillverka  förbrukningsartiklar, som salladsskålar, tallrikar i lera och som jag dekorerar i en mängd olika mönster. Har ställt ut på Alvikstorpet, Galleri Hagman, Öppen Ateljé Bromma, Galleri Bellman…
Har min ateljé i huset på Thaliavägen 6 vid Höglandstorget i Bromma, där jag också har permanent utställning. www.bittenordell.se

ANN SIGNHILDSDOTTER WESTBLOM 
Just nu utforskar jag förenklade uttryck för känslotillstånd med hjälp av akvarell. Några symboler följer mig in och ut i bildvärldarna; ägget, nystanet och snigeln.  Det handlar om livets skörhet och kraft, relationer och vägval.
Jag har förmånen att arbeta med en grundläggande konstutbildning, Ateljé X, på Bromma folkhögskola.
Min bakgrund finns inom teologi, pedagogik och konst, vilket befruktar mitt gestaltande i textil, skulptur och måleri.
Utställningslokal: Bromma folkhögskola, Åkeshovsvägen 29

LARS NORLING 
Teckning och akvarell är mina huvudsakliga tekniker, ibland blir det blandteknik och då finns akryl med. Jag vill finna linjen och ljuset i tillvaron och fästa det på papper. Jag är även knivmakare. Med bitar som blir över från knivskaften gör jag smycken. www.charmoni.se(tavlor) och www.charmoni.eu(knivar)
Utställningslokal: Grimstagatan 121/Kanngjutargränd 1 (höghuset), 162 57 Vällingby.

HELENE LANDERSTEN 
Färgrika målningar för själ och rum. Delvis abstrakt måleri med struktur och skimmer av metallfärger. Jag inspireras av det njutningsfulla i naturen samtidigt som jag låter fantasin styra när jag målar.
Ålstensgatan 1, Ålsten, Bromma
www.helenelandersten.se

ANDERS GABRIELSSON 
Efter ett långt yrkesliv som ekonom i näringslivet (huvudsakligen som CFO på konsultföretaget ÅF) började jag måla hösten 2011. Full av energi, glädje och livslust visste jag inte vad jag skulle ta mig till med all den lediga tid som plötsligt stod till buds när jag närmade mig pensionen. Till min och omgivningens stora förvåning öppnades då ett fönster och jag upptäckte måleriet. Denna upptäckt gjorde mig helt besatt och sen dess målar och tecknar jag i stort sett varje dag. Och jag har aldrig varit lyckligare!
Jag växte upp i Göteborg där jag gick på Handelshögskolan. Karriären förde mig till Stockholm och nu bor jag sedan många år i Bromma tillsammans med min hustru. Mina fem barn är utflugna och jag har fem barnbarn. Mina motiv är hämtade från min närmiljö i Bromma och Stockholm, men jag hämtar också mycket inspiration från mitt sommarställe i det havsnära Haverdal, Halland.
Mitt måleri är mest figurativt, men ibland blir jag mer våghalsig och släpper loss mitt inre i mina målningar. Någon konstutbildning har jag inte genomgått utan är vad man kallar autodidakt. Främst målar jag i akryl och gouache på papper. Utifrån mitt måleri gör jag också grafiska tryck, brickor, glasunderlägg och vykort.
email:            agngabrielsson@gmail.com
shop:             gallerianders.tictail.com/
homepage:       gallerianders.se
instagram:       instagram.com/gallerianders/
Ställer ut på Nockeby bageri, Nockeby torg 9, Bromma

CHRISTINA JACOBSSON 
Jag målar i olja sedan snart 45 år. Vad jag tycker om med olja är att man alltid kan ändra sig, måla över eller låta något skymta fram bakom. Mina motiv växlar: hus, landskap, frukt och grönt, människor och djur.

Hemsida: www.charmoni.se
Utställningslokal: Grimstagatan 121/Kanngjutargränd 1 (höghuset), 162 57 Vällingby.

JORGE LINTRUP 
Jag är nästan född med en pensel i handen, för jag minns inte att jag någonsin har kunnat avstå från att uttrycka mig med hjälp av bilder. Teknikerna har skiftat, och jag har prövat på det mesta. Pastellkritor, olja, akryl, utspädd akryl, akvarell, blyerts, kol, tusch, gouache, linoleumsnitt, kollage, batik, keramik, fotografi, samt ett ständigt formgivande med tidskrifter, affischer, böcker och hemsidor.

Så utlopp för min kreativitet och behov av att uttrycka mig med bilder har jag alltid hittat på något sätt… Och på den vägen fortsätter det än idag, som nybliven pensionär. Just nu är det akvarell. I morgon kan det vara något annat. Det enda beständiga som följer med genom alla teknikerna är fåglarna och djuren. De är alltid med!
Båtsman Nähls gränd 4, Flysta, Spånga

GERD BYLUND 
Jag målar vidare efter avslutat arbetsliv inom barnomsorgen i Bromma. Inspiration får jag från olika håll: Naturen, litteraturen och människor.
Jag har haft fyra utställningar hittills
Ställer ut i Västerorts Kyrkan, Solursgränd 4, Vällingby

 

SARA PETTERSSON 
SaraMara är verksam som konstnär och illustratör sen 2004, med blandade uppdrag både inom Sverige och internationellt. Hon jobbar kontinuerligt med tidningsillustrationer för bla Hemköp, Plan och Stim och har varit husillustratör åt bl a Regeringen, Stockholms universitet och Svensk Handel.
I sitt fria skapande målar hon gärna djur – och starka kvinnor.  SaraMara föddes 1972 och är uppvuxen i Lerum. Hon flyttade sen till Göteborg där hon jobbade på reklambyråer, för att sen fortsätta sin karriär i Stockholm som AD på olika reklambyråer. När hon var mammaledig med sitt första barn 2003 beslutade hon sig för att bli egen och jobba som illustratör. Numera är hon också konstnär med eget galleri i Ålsten, Bromma, där hon också bor med sin man Jocke, döttrarna Svea och Göta, 2 katter och bikupor i trädgården. Hon driver också kommunikationsbyrån Honey Design tillsammans med sin man Jocke Peterson.

COSTINA ZEHAN 
Arbetar som bildpedagog och konstnär.
Bildlärarutbildning Konstfack.
Arbetar med målningar på stora format, fotografi och trycktekniker.
Jag återskapar abstrakta landskap med element som vatten, jord, eld och luft.
I mitt arbete undersöker jag relationen mellan människan och naturen. Det abstrakta landskapet blir en manifestation av rymdens geometri som kontinuerligt vill hitta balans med människans närvaro.
Jag undersöker del lilla i det stora, det stora i det lilla och allt blir ett makrokosmos och mikrokosmos.
Andra teman som jag arbetar just nu är:
Folklore kopplat till Landskap och Tillhörighet eller Rötter
Grafiska tekniker- anthotypi tema Folklore
Ställer ut i Alviks Kulturhus, Gustavlundsvägen 168, Alvik, Bromma
Hemsida för bilder: www.costina.se

MARIJKA WERGENIUS 
Jag har gått förberedande utbildningar på Konstskolan samt flera kurser. Jag målar i akryl, tidigare i olja, och målar gärna natur men också just nu tema musik.
Jag fotograferar mycket.
Ateljé Mirabell. Mirabellbacken 26, Hässelby Strand

ELINOR PILEBRO 
De senaste 12 åren har jag ägnat åt att designa och tillverka mina egna silversmycken på heltid. Allt är tillverkat från grunden och mitt mål är att du ska hitta ett smycke som ska passa både till vardags och till fest.
För en tid sedan började jag måla akvareller och fastnade direkt. Jag har nu haft egen utställning på Alvikstorpet samt en utställning via Spånga konstförening. Utöver det har jag även varit med på en jurybedömd utställning på Väsby Konsthall.
Vill du se en härlig mix av akvareller med naturen som inspiration och smycken som är unika och ska passa alla är du välkommen att fika i mitt Orangeri. Hoppas vi ses / Elinor
Månskensvägen 19, Solhem, Spånga

PIA HUHN 
Ipomoea keramik
Pia arbetar i stengods med att ta fram hantverksframställda bruksföremål.
Inspirationen kommer främst ifrån den egna trädgården, resor, skärgården och Gotland. Intresset för hantverk har vuxit fram som en naturlig förlängning av passionen för trädgårdsarbete, där åren på Skillebyholm i Järna varit en stor inspirationskälla.

Ipomoea keramik finns på Djupdalsvägen 76, Olofslund i Bromma, och i sociala medier på Facebook/Ipomoea keramik och Instagram på @ipomoeakeramik.

BODIL P 
Jag inspireras av färger och former som finns ute i naturen. Av de människor som finns i mitt inre. Färger och former tar jag ibland fram till ett plan, till en yta. Ibland förenkla, skala av till rena enkla ytor och plan. Ibland låta de raka linjerna stå emot de runda och välvda. Balans, harmoni och samtidigt en rörelse.

Så som färgens olika i toner och valörer är som de läkande lekande tonerna i sång, musik, poesins rytm. Så är min önskan att min konst ger betraktarens innersta själ lycka, lek och läkande.
Malungsvägen 5, Nockeby, Bromma

MARGARITA HELLMAN 
Mina bilder är ofta inspirerade av poesi och musik.. Även gamla svartvita filmer inspirerar.
Jag jobbar mest med koppargrafik, torr nål, etsning, akvatint mm. (men även med akvarell och olja, foton) .
Trycker själv bilderna, som alltså utförs på koppar plåtar.
Mina grafiska blad är  oftast svartvita.
På konstrundan kommer jag att visa grafiska blad och berätta både  om tekniken, /hantverket och min inspiration.
Beata Sparresgränd 7, Hässelby

ANNA LINDBERG 
jag är yrkesverksam konstnär med ateljé i Abrahamsberg. Jag målar mest i olja och akvarell, oftast färgsprakande och inspirerat av olika gudinnor. På sistone har jag mestadels klippt och klistrat collage, en serie konstverk som jag kallar ”ögonblick”, och som speglar olika platser jag besökt och betraktat. Det ska bli kul att få visa upp dom, och mycket annat, på årets konstrunda. Varmt välkomna till min ateljé!
Hemsida: www.annalindbergart.com
instagram: @anna.lindberg.art
Galonvägen 18, Riksby, Bromma

LISEN JENSFELT 
I min konst vill jag förmedla en känsla av något jag har sett,dokumentera mitt intryck. Lek och experimenterande är viktiga inslag. Jag vill att andra ska se något i mina bilder. Det behöver inte vara just det jag har sett.
Brennervägen 4, Bromma

 

KERSTIN LINDSTRÖM 
Är yrkesverksam konstnär sedan år 1994. Idag jobbar jag bland annat med faraonisk konst i olika konstellationer – måleri bland annat på papyrus – reliefer i italiensk skulpturlera – smycken (ej silver eller guld) – faraonisk  interiör design (bland annat kakelplattor för kök och badrum – egen design på Wettex diskdukar, blomkrukor, stearinljus med mera i form av blå lotusblomma) – konstmöbel med lejontassar i italiensk skulpturlera (egen design – utan förlaga) – faraonisk skåpkonst (Kerevhes I Tempel).
Vällingby torg 29, 070 – 661 50 30

TINA THAGESSON 
Jag fascineras av kontraster. Ljus och skugga i ett distinkt möte. Färger som förstärker och utmanar varandra. Flödighet möter detaljrikedom. Kontrasterna skapar den spänning i bilden som jag lockas av. Jag vill i mina bilder förmedla en förstärkt realism med en varm ton av harmoni och nostalgi.
En och annan underfundighet ska vara kryddan i mina bilder. Jag vill teckna en ljus bild av vår värld!
Om du vill se mer av mitt måleri – ”gilla” mig på Instagram (tinathagesson) eller Facebook (Tina Thagesson Akvarell) Båtsman Nähls Gränd 4 163 47 Spånga. Tel 070-687 33 10

ÅSA HOLMIN PERSSON 
Ställer ut på Mirabellbacken 26, Hässelby Strand, medlem i Ateljé Mirabell.
Jag målar i olika stilar och uttryck, både föreställande och abstrakt. Motiven, som ofta kommer inifrån, får gärna lämna lite fantasi till betraktaren. Mest målar jag i olja och akvarell men även en del i andra tekniker.
Jag är utbildad grafisk formgivare och har också gått ett flertal längre resp kortare kurser i oljemålning, akvarellmålning, kroki, silversmide, skulptur och grafik.
Har deltagit i jurybedömd och egen utställning samt i samlingsutställningar.

CECILIA CISCAR 
Jag är konstnär boendes i Spånga och arbetar i dagsläget även som resurspedagog och bildlärare  i en grundskola. Jag har haft förmånen att få ställa ut både i Sverige och utomlands. Målar i olja.
Ekstocksvägen 2 A, Bällsta/Sundby Spånga

.

.

.

Så här hade vi det 2017:

Lördag-söndag 30/9 – 1/10, kl 11-16.

2017 var det ca 39 konstnärer fördelade på 22 utställningsplatser.
Konstrundan_20172 Läs och ladda ner kartan över utställarna.

Foldern m karta över de olika konstnärerna/utställningsplatserna finns nu på biblioteken: Hässelby torg, Hässelby Villastad/Åkermyntan, Vällingby, Spånga, Blackeberg, Brommaplan, Alvik, samt hos Trappan Annexet i Vällingby, och i Alvikstorpet.

 

image0022017 års affisch.

Här nedan presenteras de olika utställarna efterhand, med bilder och text.

Ledningsgruppen för KonstRundan:
Christina Bane, Yashmin Singh, Kåre Grebäck, Anders Gabrielsson, Thomas Allercrantz.

Ett arrangemang av Alvikstorpets Ideella Vänförening 

Vi söker sponsorer/donatorer för kulturevenemangets självkostnader. Företag och privatpersoner som vill bidra vänligen kontakta konstrundan@alvikstorpet.se 

Eller inbetala ert stöd/gåva till vänföreningens plusgiro: 182 75 84-2, ange Konstrundan 2017. Ingen summa är för liten!

(KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE STORLEK)

CAFE U. Alla små konstverk som ni ser på utställningen är gjord av ungdomar – allt från Encaustic Art till smycken, drömfångare, nagellacksblommor och mycket annat. Varmt Välkomna!

 

LOTTA GEISLER. Jag är uttryckande konstterapeut och arbetar idag som terapeut och handledare. Bilderna är inte klara, de pågår och dem du ser kanske inte är dem som jag ramar in eller så har de förändrats..

ANN SIGNHILDSDOTTER WESTBLOM. Jag skrev min slutuppsats i lärarutbildningen om att tänka med händerna och menar att behovet av att reflektera och bearbeta våra liv och den värld vi lever i, är större än nånsin.

 

STINA WIIK. Jag är illustratör och grafisk formgivare. Mina verktyg är både traditionella och digitala pennor, penslar, papper och duk.
Winter kondisTryck

 

 

 

BITTE NORDELL. Målar i olja, mestadels natur, frukter, barnbarnen. Älskar också att tillverka  förbrukningsartiklar, som salladsskålar, tallrikar i lera och som jag dekorerar i en mängd olika mönster.
CIMG5883 (1) IMG_0206

 

 

 

MARIJKA WERGENIUS. Jag målar och ställer ut med Atelje Mirabell.
nyförminsbåt nyförmslottsky

 

 

 

CLARA INGEMARSDOTTER. Jag arbetar som slöjdlärare och har upptäckt en helt ny värld i de hårda materialen och hur de kan kombineras med de material där jag känner mig trygg.
20170211_111830

 

 

 

SARA PETTERSSON. Jag, Sara ”SaraMara ” Petterson, är aktiv som illustratör/konstnär i mitt galleri/ateljé på Ålstens torg. Jag målar stora tavlor i akryl och olja, och eventuellt kan jag ha med mindre tuschteckningar också.
Tiger är guld Tuppen

 

 

 

MAINA GUMMESSON.  Som lärare har jag ibland undervisat i Bild och Form och då gått kurser på Konstfack och Lärarhögskolan. Målar mest i akvarell och akryl, varierande motiv.
dansbild20170629_151110 20170209_142405

 

 

 

SUSANNE TORSTENSSON. På konstrundan visar jag skulpturer och digitaliserade screentryck – bilder bearbetade digitalt på samma sätt som screentryck men trycks som giclée-tryck.
barbie and ferry symaskinPearls

RAKEL STORNE. Ingår i Ateljé Mirabell i Hässelby. Vi samlas i målargruppen på måndagar för att inspirera och tycka till om varandras alster.
IMG_20170322_183144 IMG_20170322_183230

STINA-M VELTEN EDFELDT. Mine arbeider er dekorative og jeg beveger meg i mellom realisme og organisk form, skulptur og brukskunst. Jeg benytter meg av enkle materialer, som i seg selv ikke har noen verdi, men gjennom bearbeidingen blir verdifulle.
Arven_6248_72dpi _I6A8631

 

 

 

CATRIN RODOSI. Jag älskar färger och de färger jag älskar mest kommer ni att se mycket av i mina tavlor. Jag målar även med rörelsen som drivkraft. I allt liv finns rörelse, något springer ur något… Jag målar i akryl och är inspirerad av Vedic Arts metoder.
IMG_4578 IMG_4559

 

 

ANDERS GABRIELSSON. Till min och omgivningens stora förvåning öppnades då ett fönster och jag upptäckte måleriet. Denna upptäckt gjorde mig helt besatt och sen dess målar och tecknar jag i stort sett varje dag.
Vid dynen ny På scenen liten

YLVA KRÖLING. En stor utmaning har varit att ge sig i kast med ikonmåleri, som är tekniskt komplicerat, tidskrävande och traditionsbundet men också otroligt stimulerande.

ST Göran 17 July - Ylva Kröling Ostronbankar i Normandie -rogné 2

 

 

 

MARIA KNAPP. Jag har en slags förälskelse till oljefärgen, kladdig och härlig, sen händer något spännande i processen när färgen torkar vilket gör att det alltid är lika spännande att komma tillbaks när målningen har torkat.
mms_img14059194591 mms_img1492319281

 

ÅSA HOLMIN PERSSON.  Motiven, som ofta kommer inifrån, får gärna lämna lite fantasi och kanske en frågeställning till betraktaren. Mest målar jag i olja och akvarell men även en del i andra tekniker.

Pippi_ÅHP Vincero_ÅHP

 

 

LENA ODMAR. Färg och form, ljus och mörker. Utmanar mig, attraherar min skapande själ. En vidunderlig resa.
FullSizeRender FullSizeRender

 

 

 

MIA MALCYONE. Jag har en bakgrund med många års studier och arbete i New York, inom måleri, foto och grafisk formgivning. Arbetade till en början som konstnär med Trompe l´oeil muralmålningar på höghus i NY och St Louis även med ansvarade för ritningar och maquettes.
Mirroring_9287_M Surviving alone_growing#1_M

 

 

 

PIA HUHN. Pia är utbildad på Nyckelviksskolan i konst och konsthantverk. Intresset för hantverk har vuxit fram som en naturlig förlängning av passionen för trädgårdsarbete, där åren på Skillebyholm i Järna varit en stor inspirationskälla.
DSC_0526 (2) DSC_0708_1024

 

 

 

LARS HOLMBERG. Arbetar med olika tekniker som akryl och akvarell. Med skeppsvirke har jag byggt nautiska installationer och jag har också jobbat med glasyrmålning på stengodsplattor i Höganäs. Jag ställer ut min konst i trädgården och i växthuset. I trädgården har jag också en utställning med träskulpturer.
1 IMG_6860

 

 

 

HELGA WEISNER. Jag började med Encaustic (varma vaxfärger).
Numera måla jag akryl akvarell pastell och mixet media. Jag har deltagit i flera kvällskurser och målar 1 gång i veckan med Grimstagruppen.
IMG_1814 IMG_1642

 

 

 

YASHMIN SING & ANDREAS NOBEL. Yashmin är keramiker och bildkonstnär. Hon gör såväl bruksföremål som skulpturer. Hennes arbeten befinner sig i skärningspunkten mellan samtid och människans tidiga historia.
Andreas Nobel är inredningsarkitekt och arbetar slöjdinfluerat i sin möbelformgivning, På Konstrundan kommer han demonstrera en femtusen år gammal svarvteknik på en s.k. bågsvarv. Det kommer även finnas möjlighet att själv prova på bågsvarven.
Abarpall-burkmedlock Akruka-Singh.pall-Nobel

 

 

 

MARGARETA HELLMAN. Mina bilder är ofta inspirerade av poesi och musik.. Även gamla svartvita filmer inspirerar. Jag jobbar mest med koppargrafik, torr nål, etsning, akvatint mm.
FB_IMG_1492801886903 FB_IMG_1492802920095

 

 

 

KERSTIN LINDSTRÖM. Jag är yrkesverksam konstnär sedan år 1994. Idag jobbar jag bland annat med faraonisk konst i olika konstellationer.

 

 

 

ROBERT LUNDIN. Akvarellmålare. Denna häftiga teknik. Jag går kurser hela tiden för att utveckla mig inom måleriet. Jag ställer ut både i grupp och enskilt.
image1 image2

 

 

 

LISEN JENSFELT. I min konst vill jag förmedla en känsla av något jag har sett, dokumentera mitt intryck. Lek och experimenterande är viktiga inslag.Jag vill att andra ska se något i mina bilder. Det behöver inte vara det jag har sett.
Lisen Jensfelt, Kungsljus utanför staden Lisen Jensfelt, Vid mitt skrivbord

 

 

ANNA LINDBERG. Jag målar mest färgsprakande, ofta inspirerad av gudinnor från olika kulturer, i syfte att förmedla kvinnokraft och skaparglädje.
IMG_20170605_093740_570 IMG_20160212_083527

 

 

 

CECILIA LARSSON. Jag är uppvuxen i nordvästra Skåne omgiven av vidsträckta fält vilket präglar mitt måleri.  Ibland är motiven från stränderna i Skälderviken.
file-6 file-5

 

 

 

HELENE LANDERSTEN. Jag målar i akryl och använder ofta blandteknik med olika material för att få struktur och djup. Jag är utbildad inom Vedic Art.
Helene Landersten Awareness Helene Landersten Flowering

 

 

 

MONICA GORSCHELNIK. Förutom mina resor till bl.a. Indien och Afrika, är de Vediska principerna i Vedic Art en outsinlig källa till inspiration för mitt skapande.
20170610_155213 DSC_0004

 

 

 

ANNA BLADES. I mitt måleri försöker jag förena det typiskt svenska med mina asiatiska gener vilket resulte­rar i att jag ofta målar ganska coloristiskt.
CIMG1675 AnnaBlades_Skogskanten

 

 

 

 

MARIA BROMAN. Jag har alltid tecknat och målat sen barndomen. I början på 90-talet hittade jag akvarellens magi och målar sen dess endast akvarell.
FullSizeRender FullSizeRender

 

 

 

 

GERD BYLUND. Att teckna och måla fick finnas i bakgrunden under min yrkesverksamma tid. Men nu har tiden och lusten att skapa blommat upp för fullt!
DSC_2452 DSC_2260

 

 

 

 

RENEE CLAESSON. Jag målar olja och akvarell , föreställande och abstrakt. Andra medier jag skapar i är framförallt stengodskeramik, glas och collografi.

 

 

 

 

MICHEL DECLERCQ. Formgivare och konstnär samt stuckatör, utbildad under 4 år på ­Stuckatören i Rosersberg. Specialitet är stora, extremt tunna konstruktioner i mycket stark, laminerad fiberarmerad betong.
20160917_170151 _DSC0518_small

 

 

ANN-CHARLOTT FORNHED. Min inspiration finner jag ofta i myter, sagor och drömmar, men också i djur och natur, människokroppen och i arkeologiska fynd och fornlämningar.
DSC01244 (kopia) _DSC0162_150dpi_besk

 

 

 

 

Välkommen att bli medlem i Alvikstorpets Vänförening – se fliken Bli medlem i ovankant.

Informationsmöte ang 2017 års KonstRunda 20 juni
IMG_4282Protokoll fr möte 20 juni-17

 

 

 

 

 

 

 

Här nedan presentation av 2016 års utställare i Konstrundan:
Klicka på bild för större format och på markerad text för presentation av konstnären.

ANNA ARSJÖPresentation Skogsbo-Röda Villan, Ålstens skogsväg 14 i Bromma och tillsammans med kompisarna i Våga Vilja Måla.
image image image

HARRIET LÖBEL, Skogsbo-Röda Villan, Ålstens skogsväg 14 i Bromma också med i gruppen Våga Vilja Måla.
Harriet Löbel presentation

KARIN GISSBERG Presentation ställer ut tillsammans med Charlotte Rönnlund på Ibsengatan 42, Blackeberg.
stundens-tanke-iii de-tre intill-konstrundan

ROBERT LUNDIN, med i Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Vällingby
fullsizerender img_0317 img_0249

SARA ”SARAMARA” PETTERSON. Målningar, tuschteckningar, ljusskuplturer mm. Honey Gallery, Ålstens torg, Bromma.
presentation-sara-mara

CHARLOTTE RÖNNLUND presentation Delar utställningsplats med Karin Gissberg, Ibsengatan 42 Blackeberg.
eternity under-ytan-72dpi forlorat-hjarta-72dpi

TINA KARLSDOTTER NILSSON presentation. I gruppen Våga Vilja Måla gruppen, Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14, Bromma.
img_3321

RAKEL STORNE. En av utställarna i Ateljé Mirabell, Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.
img_20161010_163602 img_20161010_163304

STINA WIIK. Konstrundans egen marketing designer, har sin utställning i Villa Arte, Bällstavägen 250, n:a Ängby, Bromma.
Presentation

KERSTIN BENGTSSON. Presentation Medlem i Våga Vilja Måla som ställer ut i Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14.
img_1542img_1541img_1544

CHRISTINA TORNBERG. Presentation Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14, Bromma.

MAJ-BRITT SIEURIN. Presentation Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Grimsta Vällingby.
20161004_095228

RENÉE CLAESSON. Presentation Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.

 

 GERD BYLUND, målar i akryl. Inspireras av människor, natur och antika föremål. Nyängsvägen 153 Stora Mossen, Bromma.
img_20160228_191902 img_20160409_192603 dsc_1588

MARIA BROMAN. Akvarell, med inspiration av naturen och dess skiftningar. Medlem i Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Grimsta, Vällingby.
blommor naturbild natur-vinter

ANNA LINDBERG. Olja, akvarell, textil. På Galonvägen 18, Riksby, Bromma. Presentation
img_20160212_083527img_20150419_175534img_20150807_231724-1

KERSTIN LINDSTRÖM. Akryl, akvarell. Vällingby torg 29. Presentation
from-my-digitalcamera-9-june-2016-002from-my-digitalcamera-4-march-2016-019from-my-digitalcamera-6-february-2016-005

ÅSA HOLMIN PERSSON. Olja och akvarell. Mirabellbacken 26, Hässelby Strand. presentation-ahp
kruka_ahpkatt_ahpdb_ahp

SUSANNE TORSTENSSON. Skulpturer och digitaliserade screentryck. Plats: Villa Arte, Bällstavägen 250, N:a Ängby, Bromma.
barbie-and-ferry symaskinpearls

MICHEL DECLERCQ. Skulpturer och stuckatur i betong. Plats: Villa Arte, Bällstavägen 250, N:a Ängby, Bromma.
presentation-michel-declercq

BITTE NORDELL. Olja, keramik. Egen ateljé Thaliavägen 6, Höglandstorget, Bromma.
cimg5858-1 cimg5780 cimg5793-1

CECILIA LARSSON. Huvudsakligen olja. Ställer ut tillsammans med en grupp på Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.

HELGA WEISNER. Akvarell, Akryl Encaustic.
Med Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Vällingby.
img_0321img_0295img_0255

MARIA ZALAI-SCHUBERT. Blandteknik, Fotoplattor, Glas.
Plats: Söderberga allé 68 Råcksta, Vällingby. Presentation
25eed22971b54d8db881c7ccb865b27dc0cbb4d13516430b8b1caafb6c1971770ed306f2c9514b13941081f72c90d4af

MONICA GORSCHELNIK. presentation Blandteknik, Skulptur, Dans.
Utställning i foajén till Brommasalen i Alviks Kulturhus ca 200m från Alvikstorpet.
20160606_134526-1img_3446img_3449

ANN-CHARLOTT FORNHED. Skulptur, Relief, Keramik.
Visar sin konst på Bällstavägen 250 N.a Ängby, Bromma
presentation_fornhed_2016

 

 MAINA GUMMESON Akvarell och olja. Presentation
Deltar i GRIMSTAGRUPPEN, Kanngjutargränd 1 i Vällingby.

img_0440img_0448dsc02354

 

 

 

 

 
ANDERS GABRIELSSON
. Akryl och Gouache. Presentation.
Ställer ut i konditori Gazellen, Nockebytorg i Bromma.
gamla-stan-stortorget-2gladje-vid-batabackenfiskaffaren-pa-alstensgatan

 

 

 

 

Konstrundan sponsras av:

fargtryckarn-logga

 

sdr_logo_ligg-rgb

 

 

 

 

stockholms-stad_logotyp_svart_

Info möte med Konstnärer, 15 juni-16

Info möte med Konstnärer, 15 juni-16

 

Stadsdelsnämnderna i Bromma och Hässelby-Vällingby, har gjort detta evenemang möjligt! Tack!!

IMG_3056

..på Alvikstorpet-Galleraget

img_3504

Uppdateringsmöte i Galleraget för deltagande konstnärer, 17 okt-16