2020 så var TorparSalongen en samlingsutställning av 5 utställare som bjudits in av styrelsen för Alvikstorpets ideella Vänförening. TorparSalongen blir detta året till minne av
ANN-MARI BODOR
som donerat en summa till vår förenings arbete med konst & kultur i Alvikstorpet och Galleraget.

Datum för utställningen var 4 – 8 april 2020.

Presentation av utställarna här nedan. Klicka på bilderna för förstoring.

Kontakta respektive konstnär om ni är intresserade..

Dimman lättar. 80×80 Olja, original, 6000 kr

I regn. 40×40 Olja, original, 3000 kr

RUTH FOMIN PERSSON
Inspiration och styrka får jag genom naturupplevelser. Vatten och hav har länge dominerar mitt måleri. Jag bor sjönära både i Stockholm och på Östergarnslandet på Gotland och får uppleva väderskiftningar vid Sysneudd och segelbåtars liv på havet och vila i hamnarna. Numera hämtar jag inspiration även från ängar, skogars djup och människors vardag. För tjugor år sedan hade jag min första utställning och numera finns mina målningar världen över. Inspiration och styrka ateljén.org


HANS-OLOF DAHLGREN 

Humla Bombus, 32×42 Airbrusch/pastell/tusch Original m vit ram. 3500kr

Bi mot solros. 32×42 Akvarell/pastell/tusch. Original m vit ram. 2990kr

”Bin och  Humlor, dina bästa vänner!”
Sökte 1964 och kom in på Konstindustriskolan,
Reklam och Grafisk formgivning. (idag HDK,
Högskolan för Konst och Design i Göteborg).
Diplomexamen 1968, efter åtta terminer.
Samma år fick jag anställning som Grafisk
formgivare på Aktuellt, Sveriges television.
Arbetade som grafiker, illustratör, grupp och
ateljechef i 40 år. (1968-2008)
Jag växte upp i Skellefteå      www.frihand.se

 

 

TINA THAGESSON 
Jag vill att mina bilder ska förmedla glädje och vara fulla av liv. Varje bild ska berätta en historia. I kontrast till ett stilleben, ska det finnas en gnutta av liv, gärna något litet djur… Och jag vill att betraktaren ska fyllas av glädje över livets småttigheter. Djupet ska vara sådär lagom djupt, utan risk för att dras ner under ytan. En och annan underfundighet ska vara kryddan i mina bilder. Jag vill teckna en ljus bild av vår värld!
Konstnärspresentation Tina Thagesson 2020

Dans i solnedgången 70×50 Giclée 1700 kr

I hamn på Mörtö-Bunsö 50×70 Original 7500 kr


ANDERS GABRIELSSON
Jag målar glädje och livslust och det finns alltid människor med i mina verk. Många av mina motiv är hämtade från min närmiljö i Stockholm och från mitt sommarställe i det havsnära Haverdal på Västkusten.
Främst målar jag i akryl och gouache på papper. Utifrån mitt måleri gör jag en hel del grafiska tryck i upplaga, brickor, glasunderlägg och vykort. Om Anders Gabrielsson
Mer av min produktion kan ses på www.gallerianders.se och jag har en webbutik:  www.gallerianders.shop. Min mailadress är: agngabrielsson@gmail.com


CATHARINA ROSENDAHL 
På promenader i skog, längs stränder och vid vatten snubblar jag över växter, stenar och träbitar som skickar små signaler till mig; en ödmjuk kommunikation och energi till kropp och själ.
Detta försöker jag förmedla i mina alster; naturens sinnliga och givmilda själ.
Lite mindfullness by nature, om man vill.
Presentation Catharina Rosendahl

 Öppettider för TorparSalongen:

Vernissagehelg lörd-sönd 4-5 april kl 11-16
månd 6/4 kl 16-20
tisd     7/4 kl 10-20
onsd  8/4 kl 10-16

Lokalen har stora dörrar som kommer vara öppna ut mot en gårdsplan så det finns utrymme och god ventilation och vi kan hålla gott avstånd till varandra och följa de rekommendationer som finns i enlighet med Folkhälsomyndigheten. Vet du med dig att du har de symptom som varnar om sjukdom – vänligen stanna hemma.

Välkomna!

 

__________________

 

2019 års program:

SONY DSC

TORPARSALONGEN är samlingsnamnet för Vårsalongen i Galleraget och Torpardagarna.

Detta koncept genomförde för första gången med start 20 maj 2017 och är tänkt som ett årligen återkommande evenemang. I Galleraget var det 10 st inbjudna konstnärer. Samtliga utställare presenteras här nedan.

IMG_1686Förutom vägghängande konst så var det också konst på podier. Utställningen pågick lördag 20:e kl 11 till torsdag 25 maj, kl 16. Konsten var till salu och beställningar möjliga.

 

 

 

 

I den vackra och harmoniska miljön utanför Galleraget och konstverkstaden Alvikstorpet var det Torpardagar lörd-sönd 20-21 maj kl 11-16. Temat: ”En blick bakåt i tiden”. Det var underhållning, musik, hantverkare, träsnidare, drejare (prova på!), körsångare, matlagning utomhus mm. Kulturskolan i Bromma uppträdde med barn och ungdomskörer, sommarvisor, folkmusik, pianister, cellister, mm. Dessutom så kom trubaduren Caroline Langenheim med berättelser och visor av Harriet Löwenhjelm och Dan Andersson.

Tält fanns på plats och hemlagad go mat o fika från Lovö Magasin, serverades.

Responsen var väldigt positiv så nu förbereds för nästa TorparSalong: lörd-sönd 18 + 19 maj 2019! kl 11-15 båda dagarna.

I samarbete med elever och lärare från Kulturskolan Stockholm Bromma.

Dessutom konstlotteri med dragning söndag kl 14.

TORPARSALONGEN ser framemot att få bli en tradition för hela familjen från alla håll o kanter, att besöka varje vår!

 

 

 

 

 

Vår ambition är att också utveckla konceptet med bl.a ett folklustspel.

TORPARSALONGEN skapas av Alvikstorpets ideella vänförening. Om ni vill vara med o hjälpa till, bli medlem, kanske har idéer o tips som kan passa in i detta eller andra sammanhang, hör av er till info@alvikstorpet.se

Nedan presenteras de olika konstnärerna som var med 2017: (Klicka på bild o den förstoras, och färgmarkerad presentation visas som en pdf om den får en lite klick)

SUSANN BERGENSJÖ ALLERCRANTZ Presentation Susann
Leran är oändliga möjligheter. Bångstyrig och kärleksfull, utmanade och vilsam.
Den kommer att följa mig genom resterande del av livet.
IMG_4067 IMG_4070

 

 

 


MALCOLM MCEWEN
 Presentation Malcolm
Min målarinriktning går åt det abstrakta eller abstraktion av verkligheten. En målning som börjar som helt abstrakt kan sluta med en antydan till något figurativt å andra sidan.

8a 32a

 

 

 

 


EWA HELZÉN
 Presentation Ewa
Del av året tillbringar jag på Malta där ljuset är fantastiskt för målning. Där finns också många inspirationskällor samt många konstnärer från olika länder som jag träffar och målar tillsammans med.
IMG_4059IMG_4060

 

 

 

 

NILS EKWALL Presentation Nils
Jag har alltid dragits åt ”fantasterier” inom konsten, och ofta med lite mörkt innehåll men gärna samtidigt med lite humor också. Hieronymus Bosch har periodvis varit en stor inspirationskälla för mig men också Magritte och en del andra surrealister. Jag tycker om att jobba med kontraster både i innehåll och i färg och form.
Life saviour Beskyddaren

 

 

 

 

EBBA KRISTINA WINGÅRDH  Presentation Ebba Kristina
I varje bild finner man minst en historia inmålad och ju längre man tittar desto mer utvecklar sig motivets bakgrundshistoria.
15939755-c32Ga 18161104_1024372927662893_4598146254285832192_n

 

 

 


ANDERS GABRIELSSON
 Presentation Anders
Sedan många år bor jag i Bromma som jag helt och hållet har tagit till mitt hjärta. Därför är många av mina motiv hämtade från denna fina trädgårdsstad och förra året fick min målning ”Julmarknad på Ålstensgatan” pris i tävlingen ”Bromma berättar”.
Brända tomten Alléparken

 

 

 


STINA VELTEN
 Presentation Stina
I mina arbeten är det känsla och form som står i fokus, jag balanserar mellan realism och organisk form, bruksföremål och skulpturala objekt.
2_Shape_72dpi 4_Ikon_72dpi

 

 

 


LARS HJELM
 Presentation Lars Hjelm
När man ser på konst anser jag att man inte bör ställa sig frågan ”Vad är det han eller hon vill säga?” utan att i stället söka svaret genom att placera sig själv mitt i motivet och känna av vad man får för upplevelse!
20160201_110855 20160201_111205

 

 

 


MIA MALCYONE
  Mia M presentation
Med en blandning av fotografisk symbolik, abstrakta former och jordnära färger, är det upp till åskådaren att tolka mina bilder och de gamla bruksföremål jag omvandlat till ett konstobjekt att använda i vår vardag.
EcoTavla_Life#1 EcoTavla_Surviving#alone_growing

 

 

 


FARIGH GHADERI
  Farigh G presentation
Farigh’s intresse för rysk konst och De Ryska Mästarnas teknik gjorde att han sökte och antogs vid den världskända Repin Akademin i Sankt Petersburg i Ryssland 2004-2005.
Röddraperi Elisa