2020 så blir TorparSalongen en samlingsutställning av 5-8 utställare som bjuds in av styrelsen för Alvikstorpets ideella Vänförening. TorparSalongen blir detta året till minne av
ANN-MARI BODOR
som donerat en summa till vår förenings arbete med konst & kultur i Alvikstorpet och Galleraget.

Datum för utställningen blir 4 – 8 april 2020.

Mer information kommer så småningom.

__________________

 

2019 års program:

SONY DSC

TORPARSALONGEN är samlingsnamnet för Vårsalongen i Galleraget och Torpardagarna.

Detta koncept genomförde för första gången med start 20 maj 2017 och är tänkt som ett årligen återkommande evenemang. I Galleraget var det 10 st inbjudna konstnärer. Samtliga utställare presenteras här nedan.

IMG_1686Förutom vägghängande konst så var det också konst på podier. Utställningen pågick lördag 20:e kl 11 till torsdag 25 maj, kl 16. Konsten var till salu och beställningar möjliga.

 

 

 

 

I den vackra och harmoniska miljön utanför Galleraget och konstverkstaden Alvikstorpet var det Torpardagar lörd-sönd 20-21 maj kl 11-16. Temat: ”En blick bakåt i tiden”. Det var underhållning, musik, hantverkare, träsnidare, drejare (prova på!), körsångare, matlagning utomhus mm. Kulturskolan i Bromma uppträdde med barn och ungdomskörer, sommarvisor, folkmusik, pianister, cellister, mm. Dessutom så kom trubaduren Caroline Langenheim med berättelser och visor av Harriet Löwenhjelm och Dan Andersson.

Tält fanns på plats och hemlagad go mat o fika från Lovö Magasin, serverades.

Responsen var väldigt positiv så nu förbereds för nästa TorparSalong: lörd-sönd 18 + 19 maj 2019! kl 11-15 båda dagarna.

I samarbete med elever och lärare från Kulturskolan Stockholm Bromma.

Dessutom konstlotteri med dragning söndag kl 14.

TORPARSALONGEN ser framemot att få bli en tradition för hela familjen från alla håll o kanter, att besöka varje vår!

 

 

 

 

 

Vår ambition är att också utveckla konceptet med bl.a ett folklustspel.

TORPARSALONGEN skapas av Alvikstorpets ideella vänförening. Om ni vill vara med o hjälpa till, bli medlem, kanske har idéer o tips som kan passa in i detta eller andra sammanhang, hör av er till info@alvikstorpet.se

Nedan presenteras de olika konstnärerna som var med 2017: (Klicka på bild o den förstoras, och färgmarkerad presentation visas som en pdf om den får en lite klick)

SUSANN BERGENSJÖ ALLERCRANTZ Presentation Susann
Leran är oändliga möjligheter. Bångstyrig och kärleksfull, utmanade och vilsam.
Den kommer att följa mig genom resterande del av livet.
IMG_4067 IMG_4070

 

 

 


MALCOLM MCEWEN
 Presentation Malcolm
Min målarinriktning går åt det abstrakta eller abstraktion av verkligheten. En målning som börjar som helt abstrakt kan sluta med en antydan till något figurativt å andra sidan.

8a 32a

 

 

 

 


EWA HELZÉN
 Presentation Ewa
Del av året tillbringar jag på Malta där ljuset är fantastiskt för målning. Där finns också många inspirationskällor samt många konstnärer från olika länder som jag träffar och målar tillsammans med.
IMG_4059IMG_4060

 

 

 

 

NILS EKWALL Presentation Nils
Jag har alltid dragits åt ”fantasterier” inom konsten, och ofta med lite mörkt innehåll men gärna samtidigt med lite humor också. Hieronymus Bosch har periodvis varit en stor inspirationskälla för mig men också Magritte och en del andra surrealister. Jag tycker om att jobba med kontraster både i innehåll och i färg och form.
Life saviour Beskyddaren

 

 

 

 

EBBA KRISTINA WINGÅRDH  Presentation Ebba Kristina
I varje bild finner man minst en historia inmålad och ju längre man tittar desto mer utvecklar sig motivets bakgrundshistoria.
15939755-c32Ga 18161104_1024372927662893_4598146254285832192_n

 

 

 


ANDERS GABRIELSSON
 Presentation Anders
Sedan många år bor jag i Bromma som jag helt och hållet har tagit till mitt hjärta. Därför är många av mina motiv hämtade från denna fina trädgårdsstad och förra året fick min målning ”Julmarknad på Ålstensgatan” pris i tävlingen ”Bromma berättar”.
Brända tomten Alléparken

 

 

 


STINA VELTEN
 Presentation Stina
I mina arbeten är det känsla och form som står i fokus, jag balanserar mellan realism och organisk form, bruksföremål och skulpturala objekt.
2_Shape_72dpi 4_Ikon_72dpi

 

 

 


LARS HJELM
 Presentation Lars Hjelm
När man ser på konst anser jag att man inte bör ställa sig frågan ”Vad är det han eller hon vill säga?” utan att i stället söka svaret genom att placera sig själv mitt i motivet och känna av vad man får för upplevelse!
20160201_110855 20160201_111205

 

 

 


MIA MALCYONE
  Mia M presentation
Med en blandning av fotografisk symbolik, abstrakta former och jordnära färger, är det upp till åskådaren att tolka mina bilder och de gamla bruksföremål jag omvandlat till ett konstobjekt att använda i vår vardag.
EcoTavla_Life#1 EcoTavla_Surviving#alone_growing

 

 

 


FARIGH GHADERI
  Farigh G presentation
Farigh’s intresse för rysk konst och De Ryska Mästarnas teknik gjorde att han sökte och antogs vid den världskända Repin Akademin i Sankt Petersburg i Ryssland 2004-2005.
Röddraperi Elisa