Hej uppskattare av konst i olika former!

I år så blir Konstrundan lörd-sönd 20 + 21 oktober kl 11 – 16. Det blir 38 konstnärer som visar och säljer sina verk, fördelat på 24 utställningsplatser.

 Vi siktar på att öppna presentationsutställning i Alvikstorpets galleri lördag 13/10 och som får pågå preliminärt till tid 23/10.

Även i år samarbetar vi med Trappan Annexet i Vällingby (numera Vällingby Folkets Hus), de har lovat upplåta sitt fina galleri med start fredag 19/10 och t.o.m torsd 25/10.

Konstrundan i Västerort genomförs med stöd av Hässelby-Vällingby, Bromma och Spånga-Tensta stadsdelsnämnder. Deras stöd tillsammans med deltagaravgifterna möjliggör att vi på ett kraftfullt sätt kan nå ut och marknadsföra eventet genom affischer, flyers, broschyrer med karta, annonser mm. Totalt så kommer vi att nå ut till ca 80.000 mottagare inom Västerort.

Intresseanmälan för att vara med som utställare i Konstrundan 2018, är nu stängd och ansökan för att vara med hösten 2019 startar i oktober, info kommer här senare.

Alla intäkter till Konstrundan används för att göra så stark och bra marknadsföring som möjligt, genom affischer, flyers, plakat, foldrar med karta, annonseringar både i tidningar och i digitala sociala medier, artiklar i tidningar, mm.

Varje konstnär blir presenterad med text och bildexempel på sin konst på social medier, bl.a på en evenemang-sida på Facebook, samt längre ner på denna sidan.

Varje konstnär anges med beskrivning på vilken teknik man arbetar i och utställaradress m karta, i foldern som delas ut i fysiska exempel i brevlådor inom Västerort samt finns att hämta i bibliotek, hos Folkets Hus i Vällingby, i Tensta Konsthall och i Alvikstorpet.

Konstrundan i Västerort startades 2016 och genomfördes även 2017, en uppskattad kulturella aktivitet bland allmänheten som får möjlighet att kostnadsfritt botanisera i konstens värld och mötas på nya platser – både hemma hos konstnärerna men också i konditorier, skolor och andra allmänna lokaler.

Har ni synpunkter förslag, tips etc så är det alltid välkommet!

Med bästa hälsningar från Konstrundan i Västerorts arbetsgrupp och Alvikstorpets Vänförening

 

Så här hade vi det 2017:

Lördag-söndag 30/9 – 1/10, kl 11-16.

2017 var det ca 39 konstnärer fördelade på 22 utställningsplatser.
Konstrundan_20172 Läs och ladda ner kartan över utställarna.

Foldern m karta över de olika konstnärerna/utställningsplatserna finns nu på biblioteken: Hässelby torg, Hässelby Villastad/Åkermyntan, Vällingby, Spånga, Blackeberg, Brommaplan, Alvik, samt hos Trappan Annexet i Vällingby, och i Alvikstorpet.

 

image0022017 års affisch.

Här nedan presenteras de olika utställarna efterhand, med bilder och text.

Ledningsgruppen för KonstRundan:
Christina Bane, Yashmin Singh, Kåre Grebäck, Anders Gabrielsson, Thomas Allercrantz.

Ett arrangemang av Alvikstorpets Ideella Vänförening 

Vi söker sponsorer/donatorer för kulturevenemangets självkostnader. Företag och privatpersoner som vill bidra vänligen kontakta konstrundan@alvikstorpet.se 

Eller inbetala ert stöd/gåva till vänföreningens plusgiro: 182 75 84-2, ange Konstrundan 2017. Ingen summa är för liten!

(KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE STORLEK)

CAFE U. Alla små konstverk som ni ser på utställningen är gjord av ungdomar – allt från Encaustic Art till smycken, drömfångare, nagellacksblommor och mycket annat. Varmt Välkomna!

 

LOTTA GEISLER. Jag är uttryckande konstterapeut och arbetar idag som terapeut och handledare. Bilderna är inte klara, de pågår och dem du ser kanske inte är dem som jag ramar in eller så har de förändrats..

ANN SIGNHILDSDOTTER WESTBLOM. Jag skrev min slutuppsats i lärarutbildningen om att tänka med händerna och menar att behovet av att reflektera och bearbeta våra liv och den värld vi lever i, är större än nånsin.

 

STINA WIIK. Jag är illustratör och grafisk formgivare. Mina verktyg är både traditionella och digitala pennor, penslar, papper och duk.
Winter kondisTryck

 

 

 

BITTE NORDELL. Målar i olja, mestadels natur, frukter, barnbarnen. Älskar också att tillverka  förbrukningsartiklar, som salladsskålar, tallrikar i lera och som jag dekorerar i en mängd olika mönster.
CIMG5883 (1) IMG_0206

 

 

 

MARIJKA WERGENIUS. Jag målar och ställer ut med Atelje Mirabell.
nyförminsbåt nyförmslottsky

 

 

 

CLARA INGEMARSDOTTER. Jag arbetar som slöjdlärare och har upptäckt en helt ny värld i de hårda materialen och hur de kan kombineras med de material där jag känner mig trygg.
20170211_111830

 

 

 

SARA PETTERSSON. Jag, Sara ”SaraMara ” Petterson, är aktiv som illustratör/konstnär i mitt galleri/ateljé på Ålstens torg. Jag målar stora tavlor i akryl och olja, och eventuellt kan jag ha med mindre tuschteckningar också.
Tiger är guld Tuppen

 

 

 

MAINA GUMMESSON.  Som lärare har jag ibland undervisat i Bild och Form och då gått kurser på Konstfack och Lärarhögskolan. Målar mest i akvarell och akryl, varierande motiv.
dansbild20170629_151110 20170209_142405

 

 

 

SUSANNE TORSTENSSON. På konstrundan visar jag skulpturer och digitaliserade screentryck – bilder bearbetade digitalt på samma sätt som screentryck men trycks som giclée-tryck.
barbie and ferry symaskinPearls

RAKEL STORNE. Ingår i Ateljé Mirabell i Hässelby. Vi samlas i målargruppen på måndagar för att inspirera och tycka till om varandras alster.
IMG_20170322_183144 IMG_20170322_183230

STINA-M VELTEN EDFELDT. Mine arbeider er dekorative og jeg beveger meg i mellom realisme og organisk form, skulptur og brukskunst. Jeg benytter meg av enkle materialer, som i seg selv ikke har noen verdi, men gjennom bearbeidingen blir verdifulle.
Arven_6248_72dpi _I6A8631

 

 

 

CATRIN RODOSI. Jag älskar färger och de färger jag älskar mest kommer ni att se mycket av i mina tavlor. Jag målar även med rörelsen som drivkraft. I allt liv finns rörelse, något springer ur något… Jag målar i akryl och är inspirerad av Vedic Arts metoder.
IMG_4578 IMG_4559

 

 

ANDERS GABRIELSSON. Till min och omgivningens stora förvåning öppnades då ett fönster och jag upptäckte måleriet. Denna upptäckt gjorde mig helt besatt och sen dess målar och tecknar jag i stort sett varje dag.
Vid dynen ny På scenen liten

YLVA KRÖLING. En stor utmaning har varit att ge sig i kast med ikonmåleri, som är tekniskt komplicerat, tidskrävande och traditionsbundet men också otroligt stimulerande.

ST Göran 17 July - Ylva Kröling Ostronbankar i Normandie -rogné 2

 

 

 

MARIA KNAPP. Jag har en slags förälskelse till oljefärgen, kladdig och härlig, sen händer något spännande i processen när färgen torkar vilket gör att det alltid är lika spännande att komma tillbaks när målningen har torkat.
mms_img14059194591 mms_img1492319281

 

ÅSA HOLMIN PERSSON.  Motiven, som ofta kommer inifrån, får gärna lämna lite fantasi och kanske en frågeställning till betraktaren. Mest målar jag i olja och akvarell men även en del i andra tekniker.

Pippi_ÅHP Vincero_ÅHP

 

 

LENA ODMAR. Färg och form, ljus och mörker. Utmanar mig, attraherar min skapande själ. En vidunderlig resa.
FullSizeRender FullSizeRender

 

 

 

MIA MALCYONE. Jag har en bakgrund med många års studier och arbete i New York, inom måleri, foto och grafisk formgivning. Arbetade till en början som konstnär med Trompe l´oeil muralmålningar på höghus i NY och St Louis även med ansvarade för ritningar och maquettes.
Mirroring_9287_M Surviving alone_growing#1_M

 

 

 

PIA HUHN. Pia är utbildad på Nyckelviksskolan i konst och konsthantverk. Intresset för hantverk har vuxit fram som en naturlig förlängning av passionen för trädgårdsarbete, där åren på Skillebyholm i Järna varit en stor inspirationskälla.
DSC_0526 (2) DSC_0708_1024

 

 

 

LARS HOLMBERG. Arbetar med olika tekniker som akryl och akvarell. Med skeppsvirke har jag byggt nautiska installationer och jag har också jobbat med glasyrmålning på stengodsplattor i Höganäs. Jag ställer ut min konst i trädgården och i växthuset. I trädgården har jag också en utställning med träskulpturer.
1 IMG_6860

 

 

 

HELGA WEISNER. Jag började med Encaustic (varma vaxfärger).
Numera måla jag akryl akvarell pastell och mixet media. Jag har deltagit i flera kvällskurser och målar 1 gång i veckan med Grimstagruppen.
IMG_1814 IMG_1642

 

 

 

YASHMIN SING & ANDREAS NOBEL. Yashmin är keramiker och bildkonstnär. Hon gör såväl bruksföremål som skulpturer. Hennes arbeten befinner sig i skärningspunkten mellan samtid och människans tidiga historia.
Andreas Nobel är inredningsarkitekt och arbetar slöjdinfluerat i sin möbelformgivning, På Konstrundan kommer han demonstrera en femtusen år gammal svarvteknik på en s.k. bågsvarv. Det kommer även finnas möjlighet att själv prova på bågsvarven.
Abarpall-burkmedlock Akruka-Singh.pall-Nobel

 

 

 

MARGARETA HELLMAN. Mina bilder är ofta inspirerade av poesi och musik.. Även gamla svartvita filmer inspirerar. Jag jobbar mest med koppargrafik, torr nål, etsning, akvatint mm.
FB_IMG_1492801886903 FB_IMG_1492802920095

 

 

 

KERSTIN LINDSTRÖM. Jag är yrkesverksam konstnär sedan år 1994. Idag jobbar jag bland annat med faraonisk konst i olika konstellationer.

 

 

 

ROBERT LUNDIN. Akvarellmålare. Denna häftiga teknik. Jag går kurser hela tiden för att utveckla mig inom måleriet. Jag ställer ut både i grupp och enskilt.
image1 image2

 

 

 

LISEN JENSFELT. I min konst vill jag förmedla en känsla av något jag har sett, dokumentera mitt intryck. Lek och experimenterande är viktiga inslag.Jag vill att andra ska se något i mina bilder. Det behöver inte vara det jag har sett.
Lisen Jensfelt, Kungsljus utanför staden Lisen Jensfelt, Vid mitt skrivbord

 

 

ANNA LINDBERG. Jag målar mest färgsprakande, ofta inspirerad av gudinnor från olika kulturer, i syfte att förmedla kvinnokraft och skaparglädje.
IMG_20170605_093740_570 IMG_20160212_083527

 

 

 

CECILIA LARSSON. Jag är uppvuxen i nordvästra Skåne omgiven av vidsträckta fält vilket präglar mitt måleri.  Ibland är motiven från stränderna i Skälderviken.
file-6 file-5

 

 

 

HELENE LANDERSTEN. Jag målar i akryl och använder ofta blandteknik med olika material för att få struktur och djup. Jag är utbildad inom Vedic Art.
Helene Landersten Awareness Helene Landersten Flowering

 

 

 

MONICA GORSCHELNIK. Förutom mina resor till bl.a. Indien och Afrika, är de Vediska principerna i Vedic Art en outsinlig källa till inspiration för mitt skapande.
20170610_155213 DSC_0004

 

 

 

ANNA BLADES. I mitt måleri försöker jag förena det typiskt svenska med mina asiatiska gener vilket resulte­rar i att jag ofta målar ganska coloristiskt.
CIMG1675 AnnaBlades_Skogskanten

 

 

 

 

MARIA BROMAN. Jag har alltid tecknat och målat sen barndomen. I början på 90-talet hittade jag akvarellens magi och målar sen dess endast akvarell.
FullSizeRender FullSizeRender

 

 

 

 

GERD BYLUND. Att teckna och måla fick finnas i bakgrunden under min yrkesverksamma tid. Men nu har tiden och lusten att skapa blommat upp för fullt!
DSC_2452 DSC_2260

 

 

 

 

RENEE CLAESSON. Jag målar olja och akvarell , föreställande och abstrakt. Andra medier jag skapar i är framförallt stengodskeramik, glas och collografi.

 

 

 

 

MICHEL DECLERCQ. Formgivare och konstnär samt stuckatör, utbildad under 4 år på ­Stuckatören i Rosersberg. Specialitet är stora, extremt tunna konstruktioner i mycket stark, laminerad fiberarmerad betong.
20160917_170151 _DSC0518_small

 

 

ANN-CHARLOTT FORNHED. Min inspiration finner jag ofta i myter, sagor och drömmar, men också i djur och natur, människokroppen och i arkeologiska fynd och fornlämningar.
DSC01244 (kopia) _DSC0162_150dpi_besk

 

 

 

 

Välkommen att bli medlem i Alvikstorpets Vänförening – se fliken Bli medlem i ovankant.

Informationsmöte ang 2017 års KonstRunda 20 juni
IMG_4282Protokoll fr möte 20 juni-17

 

 

 

 

 

 

 

Här nedan presentation av 2016 års utställare i Konstrundan:
Klicka på bild för större format och på markerad text för presentation av konstnären.

ANNA ARSJÖPresentation Skogsbo-Röda Villan, Ålstens skogsväg 14 i Bromma och tillsammans med kompisarna i Våga Vilja Måla.
image image image

HARRIET LÖBEL, Skogsbo-Röda Villan, Ålstens skogsväg 14 i Bromma också med i gruppen Våga Vilja Måla.
Harriet Löbel presentation

KARIN GISSBERG Presentation ställer ut tillsammans med Charlotte Rönnlund på Ibsengatan 42, Blackeberg.
stundens-tanke-iii de-tre intill-konstrundan

ROBERT LUNDIN, med i Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Vällingby
fullsizerender img_0317 img_0249

SARA ”SARAMARA” PETTERSON. Målningar, tuschteckningar, ljusskuplturer mm. Honey Gallery, Ålstens torg, Bromma.
presentation-sara-mara

CHARLOTTE RÖNNLUND presentation Delar utställningsplats med Karin Gissberg, Ibsengatan 42 Blackeberg.
eternity under-ytan-72dpi forlorat-hjarta-72dpi

TINA KARLSDOTTER NILSSON presentation. I gruppen Våga Vilja Måla gruppen, Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14, Bromma.
img_3321

RAKEL STORNE. En av utställarna i Ateljé Mirabell, Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.
img_20161010_163602 img_20161010_163304

STINA WIIK. Konstrundans egen marketing designer, har sin utställning i Villa Arte, Bällstavägen 250, n:a Ängby, Bromma.
Presentation

KERSTIN BENGTSSON. Presentation Medlem i Våga Vilja Måla som ställer ut i Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14.
img_1542img_1541img_1544

CHRISTINA TORNBERG. Presentation Röda Villan, Ålstens Skogsväg 14, Bromma.

MAJ-BRITT SIEURIN. Presentation Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Grimsta Vällingby.
20161004_095228

RENÉE CLAESSON. Presentation Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.

 

 GERD BYLUND, målar i akryl. Inspireras av människor, natur och antika föremål. Nyängsvägen 153 Stora Mossen, Bromma.
img_20160228_191902 img_20160409_192603 dsc_1588

MARIA BROMAN. Akvarell, med inspiration av naturen och dess skiftningar. Medlem i Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Grimsta, Vällingby.
blommor naturbild natur-vinter

ANNA LINDBERG. Olja, akvarell, textil. På Galonvägen 18, Riksby, Bromma. Presentation
img_20160212_083527img_20150419_175534img_20150807_231724-1

KERSTIN LINDSTRÖM. Akryl, akvarell. Vällingby torg 29. Presentation
from-my-digitalcamera-9-june-2016-002from-my-digitalcamera-4-march-2016-019from-my-digitalcamera-6-february-2016-005

ÅSA HOLMIN PERSSON. Olja och akvarell. Mirabellbacken 26, Hässelby Strand. presentation-ahp
kruka_ahpkatt_ahpdb_ahp

SUSANNE TORSTENSSON. Skulpturer och digitaliserade screentryck. Plats: Villa Arte, Bällstavägen 250, N:a Ängby, Bromma.
barbie-and-ferry symaskinpearls

MICHEL DECLERCQ. Skulpturer och stuckatur i betong. Plats: Villa Arte, Bällstavägen 250, N:a Ängby, Bromma.
presentation-michel-declercq

BITTE NORDELL. Olja, keramik. Egen ateljé Thaliavägen 6, Höglandstorget, Bromma.
cimg5858-1 cimg5780 cimg5793-1

CECILIA LARSSON. Huvudsakligen olja. Ställer ut tillsammans med en grupp på Mirabellbacken 26, Hässelby Strand.

HELGA WEISNER. Akvarell, Akryl Encaustic.
Med Grimstagruppen, Kanngjutargränd 1, Vällingby.
img_0321img_0295img_0255

MARIA ZALAI-SCHUBERT. Blandteknik, Fotoplattor, Glas.
Plats: Söderberga allé 68 Råcksta, Vällingby. Presentation
25eed22971b54d8db881c7ccb865b27dc0cbb4d13516430b8b1caafb6c1971770ed306f2c9514b13941081f72c90d4af

MONICA GORSCHELNIK. presentation Blandteknik, Skulptur, Dans.
Utställning i foajén till Brommasalen i Alviks Kulturhus ca 200m från Alvikstorpet.
20160606_134526-1img_3446img_3449

ANN-CHARLOTT FORNHED. Skulptur, Relief, Keramik.
Visar sin konst på Bällstavägen 250 N.a Ängby, Bromma
presentation_fornhed_2016

 

 MAINA GUMMESON Akvarell och olja. Presentation
Deltar i GRIMSTAGRUPPEN, Kanngjutargränd 1 i Vällingby.

img_0440img_0448dsc02354

 

 

 

 

 
ANDERS GABRIELSSON
. Akryl och Gouache. Presentation.
Ställer ut i konditori Gazellen, Nockebytorg i Bromma.
gamla-stan-stortorget-2gladje-vid-batabackenfiskaffaren-pa-alstensgatan

 

 

 

 

Konstrundan sponsras av:

fargtryckarn-logga

 

sdr_logo_ligg-rgb

 

 

 

 

stockholms-stad_logotyp_svart_

Info möte med Konstnärer, 15 juni-16

Info möte med Konstnärer, 15 juni-16

 

Stadsdelsnämnderna i Bromma och Hässelby-Vällingby, har gjort detta evenemang möjligt! Tack!!

IMG_3056

..på Alvikstorpet-Galleraget

img_3504

Uppdateringsmöte i Galleraget för deltagande konstnärer, 17 okt-16